NOS

NOS

Vera Bergkamp corrigeert Zelensky: ‘Graag via de voorzitter spreken’

Tweede Kamer-voorzitter Vera Bergkamp is niet te spreken over de speech van Oekraïense president Zelensky. “Via de voorzitter, alstublieft.”

Bergkamp staat de afgelopen maanden onder druk om de omgangsregels aan te scherpen. Vandaag zit ze er echter bovenop. “U bent misschien de eerste buitenlandse president die hier komt spreken, maar voor u gelden dezelfde regels als voor iedereen”, zegt Bergkamp. Het is onduidelijk wat Zelensky uiteindelijk te zeggen had. “Kom maar terug als u via de voorzitter leert spreken.”


Uw reactie telt. Juist nu.

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

gravatar

https://www.theguardian.com/world/2022/mar/27/un-refugee-agency-accused-over-response-to-ukraine-war

Dat zei de diplomaat weken geleden, toen hij door de VN was uitgenodigd om steun te organiseren in Kiev.
Het was dringend, hij antwoordde onmiddellijk en wachtte wel tien dagen om te horen dat ze het niet wisten.

Wat ik niet hoef te herhalen, is dat er altijd bij dergelijke internationale crises een directe persoonlijke relatie is die betrekking heeft op karma, verleden en toekomst van allen die bij mij betrokken zijn. En dat is ook iedereen met wie ik nooit spreek. Dit wordt gezien als mijn arrogantie, en duwt ze verder in de verkeerde richting.
Als ik er mooier uit zou zien voor hen, meer als Jezus, lang haar enz., zouden ze dag en nacht bezig zijn met het bestuderen van wat ik aanbeveel.
Maar zelfs meesters verschijnen niet als rocker.
Het is duidelijk wat voor soort vergeving ze als vanzelfsprekend beschouwen.
Dit is de oorzaak van tien miljoen ontheemden in Oekraïne.

Reageer
gravatar

Het heidense weer van gisteren de 31-3 ter plekke door de invloed van Zelensky is een voorbode van de ondergang die dit land van ‘Got’ schertsende verraders tegemoet gaat door de razende natuurkrachten die de helden nemen voor wat ze zijn, zozeer is het bewustzijn hier vervormd door internet games en BN’ers.
Overigens hoewel Oekraïne waarschijnlijk geschoten heeft op MH17 (het is niet zeker of Zelensky daarvan afweet, hij weet helemaal niets van zijn land af) was de oorzaak een afrekening eveneens gerelateerd aan mij en bedoeld als waarschuwing voor de grappenmakers van Nederland in het algemeen en Amsterdam in het bijzonder.

gravatar

De Russische parlement, de Doema, heeft wat dat betreft een onovertroffen gedragsregel. De voorzitter (al enige tijd Vladimir Poetin) is de enig spreker.

Wie toch iets probeert te zeggen mag langdurig op vakantie in Siberië. Daar kan Vera Veldkamp een voorbeeld aannemen.

Reageer
gravatar

Correct! Regels zijn regels.
Wordt Poetin nu ook uitgenodigd? Een tegenwoord is goed voor de balans. Dan kan hij onze gezamenlijke strijd voor een democratisch Europa in de jaren veertig aanhalen. Zo zonde dat ze in Oost-Europa dat doel pas in de jaren negentig haalden.

Reageer