NOS

NOS

Nieuw Kamerlid denkt wel even een motie te kunnen indienen

Dit kersverse Kamerlid heeft het niet helemaal begrepen. Ze is nog niet geïnstalleerd of ze denkt al wel even een motie te kunnen indienen. Ze is duidelijk nog niet helemaal gewend aan de mores in de Kamer.

“Mevrouwtje denkt hier meteen even het volksvertegenwoordigertje uit te kunnen lopen hangen”, reageert een zichtbaar geïrriteerde Fleur Agema. “Dat is dus niet hoe het werkt. Hoe lang zit ze hier nou? En sorry, hoe heet je ook alweer? Zorg eerst maar eens dat je hier vier jaar meedraait meisje, dan praten we verder. Kom nou.”

Ook Lisa Westerveld, al zes jaar Kamerlid namens GL-PvdA, hekelt de arrogantie van het nieuwe Kamerlid. “Leuk dat je initiatief wil tonen hoor, maar dit is niet hoe een democratie werkt. Dit groentje komt net kijken en denkt meteen wel even mee te kunnen denken over de koers van dit land. Het zou mevrouw sieren als ze het echte werk aan de grote jongens zou overlaten.”

De Speld presenteert het meest betrouwbare jaaroverzicht van 2023. Inclusief nooit eerder gepubliceerde artikelen, een voorwoord door Wopke Hoekstra, het beste van De Speld Sport en De Pin, een polarisatiespecial en een extreem polariserende middenpagina. Bestel ‘m hier!


Uw reactie telt. Juist nu.

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *