Alexander Khitrov / Shutterstock

Alexander Khitrov / Shutterstock

Poetin over cancel culture: ‘Ik vind dat je overal bommen op moet kunnen gooien’

In zijn meest recente toespraak heeft Vladimir Poetin J.K. Rowling aangehaald, om aan te tonen hoe hij op eenzelfde manier wordt gecanceld door het Westen. Zelf vindt hij dat onterecht: “Ik ben er heilig van overtuigd dat je overal bommen op moet kunnen gooien. Als dat al niet meer kan, dan is het einde echt zoek.”

“Wie mag er bepalen wie of wat je mag verwoesten of niet?“, zegt Poetin. “Het feit dat jij gebombardeerd wordt door een van mijn bommen, dat is niet mijn probleem. Je hoeft van mij niet in Oekraïne te blijven.”

“In het verleden hebben we ook heel veel gebombardeerd, maar daar hoorde je niemand over”, aldus Poetin. “Dus kom niet aan met dat ik gek ben: de wereld is gekker geworden, en ik voel me er eerlijk gezegd minder en minder in thuis.”


Uw reactie telt. Juist nu.

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *