Shutterstock/slowmotiongli,SeventyFour

Shutterstock/slowmotiongli,SeventyFour

Officieel meer kinderen die spreekbeurt over orka’s doen dan orka’s zelf

Na het overlijden van een 12-jarige orka rond het Zuidpoolgebied en de spreekbeurt van Pepijn, Jamiro en Kimberley deze week, is het zover. Er zijn nu officieel meer kinderen die hun spreekbeurt over orka’s doen dan orka’s zelf.

“Het zat er al een tijdje aan te komen”, vertelt basisschoollerares Jantine. “Toen ik deze week de spreekbeurtonderwerpen zag, wilde ik toch weer eens de officiële cijfers opvragen. Daaruit bleek dus inderdaad dat orka’s nu echt in de minderheid zijn. Het gaat heel goed met de orka-spreekbeurten.”

Jamiro (8) geeft aan de nieuwe data vooralsnog niet mee te nemen in zijn spreekbeurt. “Orka’s zijn zwart en wit, ze eten vis en ze zijn heel groot.”


Uw reactie telt. Juist nu.

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *