Elena Schweitzer / Shutterstock

Elena Schweitzer / Shutterstock

Waarom je moet hopen dat er geen kernoorlog komt

Voor het eerst sinds de Koude Oorlog lijkt een kernoorlog tussen Rusland en het Westen weer een reële mogelijkheid. Dat is hartstikke spannend – en de ontploffing van een kernbom is ronduit spectaculair. Toch moet je hopen dat het er niet van komt. Wij zetten uiteen waarom.

1. Miljarden doden
Bij een volledige kernoorlog, als er over en weer meerdere nucleaire aanvallen plaatsvinden, sterven wereldwijd miljarden mensen. Nu is de aarde weliswaar overbevolkt, maar het streven van de mensheid is toch altijd om de dood tegen te gaan. We bestrijden pandemieën, bouwen dijken, vinden medicijnen uit en reanimeren erop los. Het zou op z’n zachtst gezegd inconsequent zijn om het wegvagen van de halve wereldbevolking ineens voor lief te nemen.

2. Chaos
Als het radioactieve stof is neergedaald, worden de – veelal zwaargewonde of doodzieke – overlevenden wakker in een verwoeste wereld. Overheden bestaan niet meer. Datzelfde geldt in grote lijnen voor medische zorg, voedsel, drinkwater, energie en de toch al zo vaak getroffen cultuursector. Kortom: alles wat leuk of noodzakelijk is, heeft de kernoorlog niet overleefd. Wat rest is een chaotische planeet, waar het recht van de sterkste geldt. Helaas voor de mens is dat het nijlpaard.

3. Klimaatverandering
Een kernoorlog zou leiden tot een langdurige nucleaire winter. Aanvankelijk zou de temperatuur op aarde met zo’n 8 graden dalen. Zelfs als je dat wegstreept tegen de opwarming van 2 graden die we voor elkaar aan het boksen zijn, wordt het veel te koud. In ons deel van de wereld zou het een jaar lang vriezen en regen zou er nauwelijks nog vallen. Mensen die de opwarming van de aarde altijd hebben ontkend, zullen na de nucleaire holocaust helemáál onuitstaanbaar zijn. Dat is het echt niet waard.


Uw reactie telt. Juist nu.

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

gravatar

De schrijver vergeet een groot voordeel. Kernbommen zijn namelijk de oplossing voor ALLE problemen in de wereld.
Kernbommen zorgen voor de eindtijd (armageddon – red.). Daar kijken wij christenen al vele eeuwen met verlangen naar uit.
Met z’n allen naar de hemel. Behalve de roomsen; die gaan naar de hel!

Reageer
gravatar

Die kernoorlog komt er heus wel die Rus is gek geworden ,dalijk lopen we allemaal met zwart rokend kroeshaar ,de mensheid is een monster geworden van buiten proportionele omvang, buiten al het leed en alle tranen ,wat denk je dat die oorlog met het milieu doet al onze maatregelen in 1 klap van de tafel geveegt ,

Reageer