Dmitry Rukhlenko / Shutterstock

7 dingen die je kunt doen om minder benzine te verbruiken

Er is momenteel een grote noodzaak om de olieconsumptie in te perken. Niet alleen omdat er straks veel minder beschikbaar zal als gevolg van de invasie in Oekraïne, maar ook voor jou persoonlijk omdat het mede daardoor veel te duur is geworden en nog duurder zal worden. Daarom hier 7 dingen die je kunt doen om minder benzine te verbruiken.

1. Stop niet meer voor rood licht bij stoplichten.
Om minder benzine te verbruiken is het van essentieel belang dat je niet teveel stopt en weer moet optrekken. De makkelijkste manier om te besparen is dus om voortaan niet meer te stoppen voor rood licht. Dit geldt overigens ook voor openstaande bruggen, spoorwegovergangen, lifters en mensen langs de weg die om hulp vragen.

2. Rij overal 30 km/per uur
De juiste snelheid is ook een belangrijke factor om minder benzine te verbruiken. Rij daarom voortaan overal 30 km/per uur. Ook op de snelweg. En laat je niet gek maken door toeterende mensen achter je, want je bent ook nog eens hartstikke goed bezig voor het milieu.

3. Ga liften naar de supermarkt.
Met de auto naar de supermarkt? Totaal onnodig. Ga liften met de buurman die ook naar de supermarkt moet of vraag een onbekende of hij toevallig richting het winkelcentrum rijdt. Handig: ze kunnen je meteen een tilletje geven met de boodschappen naar binnen achteraf.

4. Ga op zondag niet langs bij je schoonouders.
Een autovrije zondag kennen we nog van vroeger. Blijkbaar heeft dit toen goed geholpen want vervolgens was er altijd genoeg benzine. Ga daarom op zondagen niet meer langs bij je schoonouders om zo de nodige benzine te besparen.

5. Steek je kampvuur of barbecue met een kortsluiting aan.
Een kampvuur of barbecue gaat natuurlijk het snelst aan met de hulp van een scheutje benzine vooraf. Doe dit voortaan niet meer, maar gebruik elektriciteit. Zorg door middel van een kortsluiting voor een beginnend vuurtje.

6. Koppel je auto stiekem vast aan een auto voor je.
Probeer bij een tankstation of in je straat even mee te luisteren waar andere auto’s naar toe moeten. Heb je iemand die dezelfde kant op gaat? Perfect. Vergeet geen scherpe tang mee te nemen zodat je jezelf weer kunt losmaken als je bij jouw afslag bent aangekomen.

7. Zeg je baan op.
Ze zeggen dat je veel benzine kan besparen als je de helft van de week thuis werkt, maar als je je baan helemaal hebt opgezegd levert dit eigenlijk het meeste op.


Uw reactie telt. Juist nu.

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

gravatar

Zeg je baan op (7) als je een jonge beeldschone dame bent. Jij kunt bij ons per uur meer verdienen dan andere vrouwen in een maand. Speciaal voor jou zorgen wij voor een pooier die altijd een oogje in de zeil houdt en jouw verdiensten veilig zal bewaren.

Neem persoonlijk zo snel mogelijk contact op: http:/www.brothel.ru/endrollment

Reageer
gravatar

Worden de overuren en werken in de avonduren en op zon- en feestdagen dubbel betaald? Hoeveel betaalde verlofdagen biedt u en een goede oudedagsvoorziening?
Krijg ik een kamer met bed en goed uitzicht op de straat?
Wordt bedrijfskleding vergoed?
Zo ja, dan ben uw vrouw.

gravatar

Een rijdende chauffeur zonder auto en… Voilà, probleem opgelost. Waarom bedenkt niemand dit eerder? Ik ben toch niet gek?

O, wacht…

gravatar

Iemand met zo’n naam kan bij mij in Duckstad in Disneyland komen logeren om uit te kleden.
Financieel wel te verstaan.