Shutterstock/Rene Notenbomer

Shutterstock/Rene Notenbomer

U kende de zwevende kiezer al, maar kent u ook deze 14 andere kiezersvarianten?

De zwevende kiezer is een bekende kiezersvariant, maar in deze moderne tijden duiken er nieuwe varianten op. Hier zijn ze op een rij gezet. HERKEN JE JEZELF.

1. De ondeugende kiezer

De ondeugende kiezer vindt het leuk om – oeps – te flirten met de voorzitter van het stemlokaal of – hihi – op een smerige fascist van Forum voor Democratie te stemmen.

2. De blozende kiezer

De blozende kiezer vindt het erg spannend en vraagt zes keer of het stembiljet écht in deze kliko moet, en niet die andere?

3. De fatalistische kiezer

De fatalistische kiezer heeft het al opgegeven en stemt met de grootst mogelijke tegenzin op een partij ergens uit het politieke midden.

4. De genietende kiezer

Plop! Zet hem daar maar neer! Is vijf kilo boven streefgewicht, maar wat zou het?

5. De gezelligheidskiezer

Proost Ferdinand!

6. De vernederde kiezer

De vernederde kiezer is door iemand die Harry of Otto heet een keer vernederd en stemt daardoor nu altijd op PVV of FvD of de meest rechtse lokale partij die hij maar kan vinden. Dat zal Otto leren, denkt de vernederde kiezer. Otto heeft geen idee meer wie deze kiezer is en kan zich het moment van de vernedering ook niet herinneren.

7. De riekende kiezer

De riekende kiezer stemt wel, maar is deodorant vergeten.

8. De drijvende kiezer

De drijvende kiezer is als de zwevende kiezer, maar dan meer aquatisch, de blik meer op het nautische gericht, als het ware.

9. De onmogelijke kiezer

De onmogelijke kiezer is een contradictio in terminus, een Bij1-stemmer die Volt gaaf vindt, een dorpeling met stadse allure, een vrouw die noch man, noch daadwerkelijk vrouw, noch trans noch non-binair is. De onmogelijke kiezer komt op geen peiling voor.

10. De geile kiezer

De geile kiezer heeft er ook dit jaar weer zin in.

11. De onsterfelijke kiezer

De onsterfelijk kiezer wandelt al millennia over aarde, zonder erg op te vallen. Stemt meestal links, maar dat komt door de met de in de loop der jaren verzamelde wijsheid.

12. De woekerende kiezer

De woekerende kiezer neemt het rap over van de zwevende kiezer.

13. Kiezer nooit genoeg

Voor kiezer nooit genoeg kan het niet lang genoeg verkiezingsdag zijn. Kiezer nooit genoeg stemt het liefst zo vaak en zoveel mogelijk.

14. De normale kiezer

De normale kiezer is zoals de naam al aangeeft erg normaal. Het enige wat iedere normale kiezer heeft is een zeer duister geheim, maar daarover zwijgt die kiezer.


Uw reactie telt. Juist nu.

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

gravatar

15a. De HOY worst consumerende kiezer. Er zit een overlap in met 15, maar hij moet toch genoemd worden.

gravatar

En u krijgt gratis aan 2 kanten nieuwe buren, die u niet verstaat.

Nouja, gratis.
Voor hen dan, want u gaat alles voor ze betalen.

En die woningen gaan met voorrang naar buitenlanders toe. Dat heet solidariteit, in één richting.

gravatar

Als zwevende kiezer voel ik mij ernstig tekort gedaan. In mijn gemeente denk ik morgen te kiezen voor de partij die volgens de peilingen de meeste zwevende kiezers zal trekken.
En uiteraard die tegen vliegenmeppen is.

Reageer
gravatar

Ik wachtte nog op een teken.
Maar ik zag vandaag de verkiezingsposter van de PvdA, met een typerend lachend vrouwengezicht: “VOOR EEN A-SOCIAAL NEDERLAND. STEM ONS WEG.”

Reageer
gravatar

Lieve zus, het is niet leuk meer. Hoe jij over een redactielid oordeelt, is niet normaal meer. Het artikel van Jan van Tienen is niet zo sl*cht (* = e) als jij je voorstelt.

Het arikel is onmiskenbaar actueel, al moet ik toegeven dat ik aan de betrouwbaarheid twijfel.

Alleen onder de punten 6 en 9 wordt melding gemaakt van enkele politiek partijen. Maar dat zijn partijen die in de Tweede Kamer zijn vertegenwoordigd. Geen plaatselijk partij wordt genoemd. Sterker nog: geen enkele.

Je hebt bij nader inzien toch gelijk.