NOS

NOS

Rusland arresteert voor de zekerheid alle kijkers staatsjournaal

Na de controversiële uitzending van het Russische staatsjournaal gisteravond waarin journaliste Marina Ovsiannikova een bord met een activistische boodschap toonde, heeft het Kremlin besloten om voor de zekerheid iedereen te arresteren die de uitzending gezien heeft.

“Van de mensen met een kijkcijferkastje weten we in ieder geval zeker dat ze hebben gekeken”, verklaart een patrouillerende OMON agent op straat. “Voor de rest is nu grondig onderzoek nodig, we willen natuurlijk niet zomaar mensen oppakken.”

“Waar was u gisteravond om acht uur?” snauwt hij tegen een voorbijlopende man. “Ik was aan het squashen”, reageert de man. “Waarom?” “Nee niets”, antwoordt de agent. “Loopt u maar door.”

Even verderop houdt hij een vrouw staande. “Heeft u gisteravond het staatsjournaal gekeken?” vraagt de nog altijd briesende agent. “Ja, maar voor dat ene moment had ik de tv al uit”, stottert de vrouw. “Dat ene moment?” vraagt de agent. “Nee, sorry.. ik bedoel..” probeert de vrouw nog, maar helaas wordt ze al door drie agenten tegen de grond gewerkt en in een busje met geblindeerde ramen gestopt.


Uw reactie telt. Juist nu.

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

gravatar

Het probleem met sommige karaktertrekken is dat ze onder druk precies op het verkeerde moment naar voren komen, zo ontstaan ook plots NSB’ers.

Reageer
gravatar

Voorlopige lijst:

Ik heb het gezien
Ik ook
Ja, ik ook
Ik heb het ook gezien
En ik
Ik ook
Ook ik
Ik
Ik
Idem

gravatar

Ik heb het zelf nog even gecheckt, maar het Russische staatsjournaal wordt werkelijk door geen hond bekeken. Misschien wel door mensen, maar dat soort grillige variabelen meet ik nooit. Dus wat is mijn punt? Nou eigenlijk niets. Waarmee ik mijn bijdrage aan het publieke debat weer heb geleverd.

Reageer
gravatar

Nu ik er een halve seconde over heb nagedacht, denk ik dat jullie er beter aan doen om zo spoedig mogelijk naar mijn vredelievende Rusland te verhuizen, voordat Rutte de geheime atoombommen uit Volkel op zijn eigen landgenoten laat gooien.

gravatar

Vladimir Poetin, ik heb het zelf niet durven zeggen, maar nu u het zelf heeft gezegd: Ik heb altijd al gedacht dat u niet meer dan in een halve secondes nadenkt.

Uw voorbeeld en collega wijlen Adolf H. noemde zijn denken destijds: “mein Blitz Denken”. Dat leidde tot zijn Blitz Krieg.
Uw voormalige Duitse collega is het niet gelukt om heel Europa te veroveren.
Uw Blitzkrieg is ook niet gelukt, dus wees wijs en geef uw nare anderhalve seconde plannen op.