NOS

Rusland voorziet humanitaire corridors van humanitaire landmijnen

Rusland heeft de humanitaire corridors uit Mariupol richting humanitair Rusland uitgerust met humanitaire landmijnen. Vluchtende inwoners van de Oekraïense stad worden daarnaast op humanitaire wijze beschoten door het Russische leger.

“Wij geven de inwoners van deze omsingelde stad de kans om weg te komen van het feit dat we de stad terug richting middeleeuwen gaan bombarderen”, zegt een woordvoerder van het Russische leger. “Een humanitaire corridor oprichten, met hier en daar een humanitaire landmijn, is dan wel het minste wat we kunnen doen. We verzekeren de de Oekraïners die naar humanitair Rusland of humanitair Belarus gaan dat zij worden ingezet voor humanitaire propaganda-doeleinden.”


Uw reactie telt. Juist nu.

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd.