NOS

NOS

Paralympische ploeg bevrijdt Oeigoeren uit heropvoedingskamp, maar niemand is geïnteresseerd

De Nederlandse paralympische ploeg heeft vandaag met een spectaculaire actie enkele honderden Oeigoeren bevrijdt uit een heropvoedingskamp. Helaas bleek niemand echt geïnteresseerd.

Marcel Gelauff, hoofdredacteur van de NOS verdedigt zijn keuze om geen aandacht aan de zaak te besteden: “Natuurlijk is het nice dat ze die wapens hebben meegesmokkeld in hun protheses en de Chinese bewakers hebben overmeesterd. Zeker die curlingsteen met een kleefbom erin was een sicke vondst. Maar het blijven de paralympics. En dan nog niet eens de zomereditie.”

Chef de Mission Esther Vergeer bestuurde de helikopter waarmee de Oeigoeren werden geëvacueerd, en is teleurgesteld in het gebrek aan aandacht voor de paralympiërs: “Het is jammer dat onze actie niet geleid heeft tot meer aandacht voor de paralympische winterspelen. We brengen de Oeigoeren morgen netjes weer terug.”


Uw reactie telt. Juist nu.

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *