Pro Shots / SIPA USA

Winnaar olympisch biatlon feestelijk onthaald als nieuwe bewaker Oeigoerenkamp

Geweldig nieuws voor de Franse biatleet Quentin Fillon Maillet! Na het behalen van de gouden plak tijdens de Olympische Spelen in Peking is hij door China feestelijk onthaald als nieuwe bewaker van het grootste Chinese oeigoerenkamp in Xinjiang.

Aan zijn aanstelling als bewaker ging een feestelijke huldigingsceremonie vooraf, volledig en tot in de puntjes verzorgd door de bewoners van het strafkamp. De Chinese leider Xi Jinping feliciteerde Maillet via een videoboodschap: “Proficiat met deze geweldige prestatie, hopelijk kun je die foutloze schietreeks nu bij ons voortzetten!”

Maillet zelf koestert nog wat gemengde gevoelens bij zijn nieuwe aanstelling, maar verklaart waarom hij toch heeft ingestemd: “Het was of dit, of voor onbepaalde tijd op bezoek bij Peng Shuai, en ik zou toch graag mijn familie nog eens terugzien.”


Uw reactie telt. Juist nu.

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *