Shutterstock/Nancy Beijersbergen

Shutterstock/Nancy Beijersbergen

Man die altijd bovenste van de lijst stemt gaat echt niet blindelings op een vrouw stemmen

Mark uit Almelo zal nooit zomaar blindelings op een vrouw stemmen die lager op de kieslijst staat, puur omdat het een vrouw is. Hij stemt namelijk altijd op de bovenste van de lijst, die hij wel kent, omdat dat de eerste naam is die hij op het formulier ziet staan. Mark is naar eigen zeggen ‘gewoon rationeel’.

“Het gaat om wat het persoon kan toch? Niet om of het nou een man of een vrouw is,” legt de man uit die altijd blind het bovenste rondje inkleurt. “Wanneer ik dat grote vel papier voor me heb kies ik er helemaal zelf bewust voor om het bovenste hokje in te kleuren. Ik laat mijn keuze niet beïnvloeden door wat andere mensen vinden dat ik moet doen,” zegt de man, die overigens zijn hele leven al hetzelfde stemt als zijn ouders.


Uw reactie telt. Juist nu.

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

gravatar

Dé democratie is de VS. Alles wat de een gedaan heeft wordt door de volgende in de prullenbak gegooid, zodat je nooit een stap vooruit kan komen.
Het draait om seks en racisme.
Net zoals het koningshuis een bepaalde continuïteit kan betekenen is het gesteld met landen als Rusland. De enige continuïteit van de VS is dat ze daartegen zijn.

Reageer