Photographer RM / Shutterstock

Wat heeft Poetin tegen Rusland?

Een kelderende munt en economie, duizenden jonge soldaten dood, het culturele en wetenschappelijke leven aan gort, de geopolitieke positie naar de kloten, voedsel en energie voor de gewone man amper nog te betalen, een elite die een nóg grotere paria-status heeft in de wereld en een kans dat het hele land in as wordt gelegd door een kernramp: wat heeft Vladimir Poetin precies tegen Rusland?

Experts zeggen dat zijn haat voor Rusland veel verder teruggaat en dieper zit dan veel mensen aannemen. “Je ziet echt dat Poetin een soort mythische zelfhaat heeft voor zijn land”, zegt Rusland-kenner Bert Bokhoven. “Mensen zijn gewend naar geopolitieke, realpolitik-achtige redenen te verwijzen, maar bij Poetin is de haat voor Rusland deels op religieuze gronden gestoeld. Hij zal niet rusten voor het hele land kapot is.”

Bokhoven geeft aan dat dat voor buitenstaanders niet altijd evident zichtbaar is geweest, maar dat de signalen desalniettemin al tijden konden worden gezien. “Het stelselmatig uitschakelen van politieke tegenstanders, het oppompen van de staatspropaganda, het doden van journalisten, inperken van vrijheden, het onvrije verloop van verkiezingen en het algehele monddood maken van kritische stemmen duidt op grote, grote haat voor Rusland en de Rus in het algemeen.”

Dit artikel is te vinden in ons nieuwe boek: 150 Jaar De Speld Deel 1. Bestel vandaag nog de bundel van alle artikelen die de loop van de geschiedenis hebben veranderd. Nu al erkend als wereldwonder en slechts 22,50 in onze webshop.


Uw reactie telt. Juist nu.

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

gravatar

Wat een ziek en eenzijdig verhaal. Er zit helemaal geen wetenschappelijke onderbouwing aan. Het zijn van die standaard one-liners and soundbites. Het draait om macht De west Europeaan voelt zich een super mens.Zij willen heersen over de hele wereld. Nazaten van west Europeanen maken de dienst uit de de USA. De hele wereld wenst niet ondergeschikt te zijn aan de VS en West Europa.

Reageer
gravatar

Alleen kijken Amerikanen scheler.
Zo denken ze namelijk.
Alles wat ze zeggen zit in die opgefrommelde koppen.

gravatar

De laatste opmerking van mij was hypocriet, want ik zit zelf ook te kwijlen. Mijn hele bureau ligt onder het kwijl. Heeft waarschijnlijk te maken met die HOY worsten die ik in groten getale verorber. Dat in combinatie met alcohol en pillen.

gravatar

Misschien de corrupte EU.
Albert Heijn was verbouwd, de bediende was ook aangepast aan het nieuwe loket.
Ik zei tegen Putin demilitariseren is okay, maar ze blijven wapens sturen dus je blijft aan de gang. Annexatie is beter.

Reageer
gravatar

Vladimir Poetin is voor ons een goed voorbeeld hoe je met buitenlanders moet omgaan. Helaas is ons leger te klein om Marokko binnen te vallen.