Pro Shots / Koen Laureij

Pro Shots / Koen Laureij

PVV en FVD juichen Russische missie toe, maar houden zwaardere jubel nog achter de hand

De PVV en FVD juichen de Russische vredesmissie in Oost-Oekraïne toe. Dat zeggen partijleiders Geert Wilders en Thierry Baudet in een gezamenlijke verklaring. Het statement gaat niet zo ver als vooraf werd verwacht, maar analisten denken dat de partijen zwaardere jubel achter de hand houden voor het geval er een volledige invasie van Oekraïne plaatsvindt.

“Wilders en Baudet houden de kaarten nog een beetje tegen de borst”, vermoedt NOS-analist Ron Fresen. “Als ze nu al triomfantelijk de wederopstanding van de Sovjet-Unie zouden vieren, blijft er niets meer over voor het moment dat de bommen op Kiev vallen. Dat pakket van heulen met een agressieve vreemde mogendheid komt later pas op tafel.”


Uw reactie telt. Juist nu.

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *