Shutterstock afrika_pink

Shutterstock afrika_pink

‘De echte storm is eenzaamheid’

Storm Eunice zorgde gisteren voor de nodige problemen in het land. Toch had niet alleen de storm zelf, maar ook de maatregelen rondom de storm gevolgen voor de gezondheid van mensen. Veel ouderen zaten namelijk alleen thuis.

"De echte storm is eenzaamheid",  vertelt socioloog Vera van Keulen. "Het kan buiten nooit zo hard waaien als in de hoofden van eenzame mensen. Daar werd met de maatregelen 'blijf binnen' en 'ga alleen de weg op als je zin hebt om verzwolgen te worden door een boom' voor het gemak even niet aan gedacht."

Nu de storm is gaan liggen, is het tijd om de balans van de schade op te maken. Vele daken, bomen en auto's hebben het niet overleefd. De immateriële schade – hoewel niet in cijfers uit te drukken – zal zo mogelijk nog groter zijn.


Uw reactie telt. Juist nu.

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *