Studio Speld / Shutterstock

Studio Speld / Shutterstock

Kabinet gaat Jaap van Dissel invriezen

‘Nu niet meer nodig, maar handig voor later’

Het kabinet gaat na 25 februari de geplaagde RIVM-directeur Jaap van Dissel laten invriezen. Dat laten ze zojuist weten in een persconferentie. “We hebben hem voor nu niet meer nodig, maar willen wel de mogelijkheid hebben hem later nog eens tevoorschijn te halen.”

De forse kritiek die de Onderzoeksraad voor Veiligheid op Van Dissels rol in de coronacrisis speelde heeft volgens het kabinet niet direct invloed op het invriezen van het RIVM-hoofd. 

“Dit moet niet worden gezien als straf voor het feit dat er mede door zijn invloed te weinig oog was voor verpleeghuizen, en dat er door zijn bezwaar tegen mondkapjes waarschijnlijk mensen ziek zijn geworden en gestorven”, legt een woordvoerder uit. 

“Het is meer zo dat we hem, nu de meeste maatregelen worden opgeheven, in een groot blok ijs willen vastvriezen. Wie komt hij later nog eens van pas. We beloven hem in ieder geval alleen te ontdooien als het echt niet anders kan.”

Van Dissel snapt niet helemaal waarom hij wordt ingevroren en is het er ‘niet mee eens’. “Ik heb naar eer en geweten gehandeld”, zegt hij. “Het is nog altijd maar de vraag of mondkapjes echt helpen.”


Uw reactie telt. Juist nu.

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

gravatar

Hier ben ik het niet mee eens. Prof dr. Van Dissel heeft in hrt huidige tijdsgewricht al moeite met meekomen; hoe moet het dan niet zijn in, zeg het jaar 2130? En wie weet dan eigenlijk nog van het bestaan van die vrieskist? Neen, hier zijn wel degelijk ethische bezwaren.

Reageer
gravatar

Mijn ex heb ik wél ingevroren. Maar dat was omdat ikzelf het er wél mee eens was. En de vrieskist staat gewoon in de garage, met een notitie vastgeplakt aan de onderkant, mocht mij iets overkomen. Zo doe je dat als ethische invriezer: nooit zonder toestemming invriezen!

gravatar

Mag ik nu de baas worden?? Ik kan nog wel wat vaccins van bevriende bedrijven aanbevelen. Of verplicht stellen natuurlijk.
Kan ik binnenkort nog ergens in een talkshow aanschuiven? Ik heb momenteel scherpe tarieven!

Reageer
gravatar

Mona Keijzer gaat een petitie starten om het kabinet permanent te laten invriezen. De kans dat daardoor de klimaatdoelen worden behaald wordt daarmee een stuk groter, omdat het bijbehorende en incompetente gezwam ook wordt vastgevroren.

Reageer