Pro Shots/Koen Laureij

Pro Shots/Koen Laureij

De belangrijkste les die Hugo de Jonge uit het OVV-rapport trekt is dat hij het ‘eigenlijk erg goed heeft gedaan’

Voor de voormalige minister van zorg Hugo de Jonge is er een hele belangrijke les te trekken uit het OVV-rapport dat het handelen van de overheid tijdens de coronacrisis onderzocht: “Ik heb het eigenlijk zeer goed gedaan.”

De Jonge concludeert dat niet zozeer op basis van wat er in het rapport staat, maar op ‘zijn gevoel’ over zijn eigen handelen. “Je moet rekening houden met het feit dat ik hard mijn best heb gedaan en altijd heb gedaan wat ik dacht dat juist was. Dat lees je misschien niet altijd even goed terug in het rapport, maar het is natuurlijk wel zo”, zegt de CDA-politicus.

“In het rapport staat dat ik ‘met te veel stelligheid’ beweerde dat bepaalde maatregelen veel effect zouden hebben en steeds te veel beloofde, en daardoor draagvlak voor het coronabeleid ondermijnde. Maar ik zeg dan: denk ook eens aan de blijdschap die zulke uitspraken mensen verschafte. Ja, door ‘Dansen met Janssen’ werden duizenden mensen ziek, maar mensen hebben ook lekker gefeest. Dat staat dan weer niet in zo’n rapport. Onder de streep geef ik mijzelf zeker een 8,8.”


Uw reactie telt. Juist nu.

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

gravatar

Hugo is alles wat een kind later zou willen worden. Chirurg? Nee! Advocaat? Nee man! Piloot? Pfff nee!

Maar Hugo de Jonge? Driewerf JA. Deze man gaat naar plekken!

Reageer
gravatar

Wat een zelfverheerlijking, wat een ongelofelijke sukkel!
Trouwens wat kon men verwachten van een schoolmeestertje uit het L.O.??
EN WIE WAS ER SCHULDIG HEM MONISTER TE MAKEN?
Natuurlijk de grootste leugenaar van Nederland mer weinig herinnering!!!!

Reageer
gravatar

Ik was even op de markt. Ik liet een man voorgaan aan het kraam die gelijk met mij aankwam. Een vrouw na mij ging ook maar voor, want dan denken ze dat je ‘er niet zo goed bijkan’.
De verkoper excuseerde zich. Ik zei dat doen ze altijd op Bru.
In de winkel is het erger want als de caissière uit Bru komt halen ze de politie erbij.

Uitleg.

Dat zo’n stom tafelkledenwijf voordringt is een, laat ze, maar dan de enorme, narcistische uitsloverij van haar excuses waarmee ze dubbelop over mijn rug de knappe verkoper versiert die ook altijd een grapje maakt, en steeds meer, waar iedereen aan meedoet is een stijlloze (zelf)vernedering waar je uit beleefdheid nog verplicht wordt aan mee te doen ook.
Nederlanders moeten eens wat stijl omwikkelen, want ook in hun humor neigen ze naar kanker.
Het zijn volkomen fascisten van de ergste soort. Veel mensen hebben trekjes waar ze niet vanaf komen net zozeer als leugens op den duur als waarheid gaan gelden.

Reageer
gravatar

Bru = de geboorteplaats van Hugo de Jonge.
De coïncidentie van corona met Oekraïne wijst op zwarte magie.
En het westen staat aan de verkeerde kant.

gravatar

Ze zouden je laten verhongeren vanwege hun ons-kent-ons aan de kassa als je geen andere optie hebt omdat ze ervan uitgaan dat ook voeding hoort bij het schier oneindig scala dagelijkse luxe artikelen waarmee ze in een voortdurende steeds verdergaande keuze zitten te dubben in hun dilemma om belangrijker te zijn dan ze zijn. Wel heb ik er sinds dit soort dingen hier gebeurde voor gezorgd dat dit recht van de klant voorop staat en in de grondwet van veel landen verankerd is wat betreft voeding. Maar Nederland hoort niet bij die groep. Ze horen bij de club die economische sancties kunnen uitschrijven en massa’s mensen laten verhongeren om met hun boodschappentas geiler over te komen. Blijkbaar zien ze zich als te ver gevorderd, het hangt af van dezelfde illusie als vrije beweging van goederen en personen, en de twee die door elkaar gehaald worden. Mensen zijn hier nu al karmisch mee belast, omdat ze geen onderscheid willen maken tussen brood en duizend verschillende parfums.

gravatar

Ja daarmee komt het cker goed.
Prima organisator.
Eerst de jeugdzorg de nek omdraaien, dan al de mensjes in de verzorgingshuizen.
Nu topper op de huizenmarkt.
Komt allemaal goed!