Jacob Lund / Shutterstock

Jacob Lund / Shutterstock

Einde pandemie in zicht, vrouwen alsnog geadviseerd thuis te werken

Nu het einde van de pandemie is in zicht, worden er steeds meer versoepelingen doorgevoerd. Eerder werd gelekt dat het thuiswerkadvies ook volledig zal worden opgeheven, maar daar komt het kabinet nu op terug. Na de ongunstige berichten in het nieuws adviseert het kabinet namelijk aan alle vrouwen om toch nog even thuis te blijven werken.

“Het is te vroeg om het thuiswerkadvies voor iedereen los te laten”, stelt Rutte. “Dat is gewoon niet veilig, met de huidige cijfers. We adviseren daarom alle vrouwen om de komende tijd nog waar het kan thuis te werken. We moeten een beetje rekening houden met elkaar in deze tijd. Met deze onverwachte stijging in meldingen van wangedrag, kunnen we het risico nog niet nemen om mannen én vrouwen al op kantoor te laten werken. We hebben de tijd nodig om te boosteren met vertrouwenspersonen.”

Rutte zegt nog eens te willen benadrukken dat vrouwen het niet alleen voor zichzelf doen. “Het is een tijd van saamhorigheid. Mannen zijn op dit moment erg kwetsbaar, dus we willen vrouwen vragen daar alsjeblieft rekening mee te houden. Dus nogmaals: werk thuis, houd afstandelijk contact, en ontvang zo min mogelijk nare appjes. Alleen samen krijgen we die meldingen eronder.”

“Ik zou ook liever geen slecht nieuws brengen, maar het is nu even niet anders”, aldus Rutte. “Als dit goed gaat, kunnen we over twee, drie maanden kijken of we geleidelijk vrouwen terug op kantoor kunnen introduceren. We moeten het in stappen gaan doen en nauwlettend in de gaten houden hoe de cijfers zich ontwikkelen. Belangrijkste is dat nu iedereen veilig aan het werk kan.”


Uw reactie telt. Juist nu.

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

gravatar

Eindelijk! Er is een geweldige manier om vanuit uw huis online te werken met uw computer en tegelijkertijd geld te verdienen… Alleen basiskennis van internet en een snelle internetverbinding… Verdien maar liefst $ 30000 per week… http:/ /www.pays11.com

Reageer
gravatar

Om te beginnen: Het artikel had zonder inhoudsverlies veel korter gekund.

Xara en Matthijs, wat betekent “boosteren met vertrouwenspersonen”?
Ik neem aan dat de b in boosteren kl moet zijn gezien de vele religieuze reacties. Non worden is toch niet meer van deze tijd!

Alle lezers zullen het met mij eens zijn dat het schrijven zo’n artikel geen punten verdient. Vooral Xara stelt mij teleur in de beslist vrouwonvriendelijke tekst.

Reageer
gravatar

Vrouwen kunnen toch ook met hun vriendinnen een vrijgezellenreisje naar ‘t Oekraiene maken? Ik hoorde dat het nu code roze is, ideaal voor vrouwen want vrouwen houden van roze.

Reageer
gravatar

In een volgend leven pas ik ervoor om jou te baren. Dan zul je eindelijk eens begrijpen wat o.a. het nut van vrouwen is. Let vooral op dat ‘o.a.’, kleingeestige misgeboorte van me!

gravatar

Mijnheer pastoor, is het u niet opgevallen dat de meeste parochianen de kerk uit gaan voordat u gaat zingen. U zingt namelijk vals. Helaas zijn er te weinig gelovigen om een kerkkoor op te richten.