NOS

NOS

Sophie Hermans krijgt per woord betaald

VVD-fractievoorzitter Sophie Hermans krijgt per woord betaald. Dat blijkt uit journalistiek onderzoek. De journalisten gingen op onderzoek uit nadat het ze opviel dat Hermans vaak veel woorden gebruikt om niet perse heel veel inhoudelijke zaken te bespreken.

“Ja terecht dat u hier vragen over stelt, ik kan me die vraag ook heel goed voorstellen, en als u mij dan die vraag stelt, kan ik niet anders dan daar, ja, goed over nadenken, en dan beamen: ik krijg per woord, per stuks woord, als het ware, eh, ja: betááld”, laat Hermans weten als reactie op het nieuws.

“Ik vind wel dat we de discussie hier goed, en ook gebaseerd op de goede feiten moeten voeren”, aldus Hermans. “Mensen krijgen zo váák per woord betaald: eh eh journalisten krijgen per woord betaald, eh ja god, eh noem het maar op!”

“We, ik, mijn collega’s, veel mensen binnen en buiten de fractie, en ook signalen uit de samenleving die ons bereikten, daaruit concluderen we, of ja, ik, dat per woord betaald krijgen, dat daarvan moet worden gezegd, kijk daar nou eens serieus naar, en durf dan ook je conclusies uit te trekken, niet alleen ik, niet alleen wij, als fractie, maar de hele tweede kamer, in feite: de hele politiek.”


Uw reactie telt. Juist nu.

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

gravatar

Jan van Tienen en Matthijs van Rumpt, mannelijke redacteuren van de immer betrouwbare en onpartijdige nieuwsorganen de De Speld en de De Pin, krijgen kennelijk als vervanging van hun voorheen belachelijk lage honorarium vanaf vandaag, de dertigste van de maand december van het jaar 2022, hun loon per woord en per leesteken maandelijks op de bank- of girorekening van elk van de genoemde twee redacteuren gestort in euro’s of in een andere geldsoort.

Beide leden van de redactie zijn ieder voor zich of gezamenlijk stikjaloers op de zeer knappe kundigheid van Sophie Hermans om zoveel mogelijk overbodige woorden te gebruiken,. De vaardigheid ze heeft geleerd door studie en vooral door veel ervaring als hulpje van minister-president Mark Rutte, die tevens het voornaamste lid is van de grootste Nederlandse politieke partij, de rijkeluispartij Vang Veel Duiten (VVD).
Daarom kreeg Sophie Hermans de eer en het genoegen om de eerste vrouwelijke fractieleider te worden van de Nederlandse neoliberale politieke partij Vang Veel Duiten (VVD).

Jan en Matthijs, ik heb een bloedhekel aan een overbodig lange tekst, die ook nog eens barst van de jaloezie.
Als strenge, maar rechtvaardige critica kan ik jullie veel te lange en afgunstige artikel natuurlijk niet met sterren belonen.

Reageer
gravatar

Dank voor de aandacht! Dat is nooit weg onze onze belangrijke boodschap duidelijk te maken. Aan het hele Nederlandse volk. VVD-stemmers of niet. Iedereen moet die belangrijke dingen gewoon weten.

Prima stuk dus. Het kan niet vaak genoeg gezegd. Dus bij deze. En straks misschien nog een keer.

Ga zo voort.

Prima stuk!

Reageer
gravatar

Dank je wel, Mark!

Ik vind jouw toespraken altijd zo goed!

Gewoon heel beknopt en duidelijk. Dat is belangrijk om onze belangrijke boodschap duidelijk te maken. Aan het hele Nederlandse volk. VVD-stemmers of niet. Iedereen moet die belangrijke dingen gewoon weten!

gravatar

Toe ik bij Poetin op bezoek was kreeg ik gelukkig gewoon 1 keer een kwak geld in plaats van per woord.

Nu heb ik gewoon een paar lucratieve bijbanen denk ik.