flickr / cburypix

flickr / cburypix

Romeo en Julia dolblij dat ze door vervroegde sluitingstijd eindelijk mogen blijven leven

Nu het kabinet de nieuwe versoepelingen heeft aangekondigd klinken er binnen de cultuursector nog altijd boze geluiden van theaters en podia voor wie de beperkte capaciteit en vervroegde sluitingstijd niet werkbaar zijn. Echter niet iedereen binnen de sector is negatief. Zo is het duo Romeo Montague en Julia Capulet dolblij dat ze nu eindelijk mogen blijven leven.

“Mooi hè?“, glundert Romeo terwijl hij zijn nieuwe Venetiaanse jas laat zien. “M’n première outfit! Hij was erg duur, maar dat mag ook wel voor deze speciale gelegenheid. Dit is de eerste keer in m’n leven dat ik een première daadwerkelijk mag meemaken!”

Julia zit naast hem in de nu nog lege kleedkamer van theater Orpheus in Apeldoorn en streelt zacht zijn hand. “Het is zo geweldig dat we nu eindelijk echt samen kunnen zijn. Ik denk dat het publiek wel even moet wennen aan de nieuwe vorm, maar ik weet zeker dat ze dit ook heel mooi zullen vinden. Dat einde was eerlijk gezegd toch altijd een beetje een dooddoener.”

De vervroegde sluitingstijd betekent voor Romeo en Julia geen extra rust, integendeel, ze hebben grootse plannen samen. “We hebben nu we niet meer doodgaan ineens de tijd aan onszelf”, zegt Romeo. “We hebben plannen om een nieuwe B&B te openen. Die noemen we dan ‘To B or not to B&B’, moeten we nog wel even de rechten van onze vriend Hamlet vragen.” “Ja dat wordt nog wel een dingetje”, vult Julia hem aan. “Die is namelijk wel dood. En bovendien vindt mijn vader het niet goed.”


Uw reactie telt. Juist nu.

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

gravatar

★★★★★

Maarten, je heb goed werk verricht.

Ik vind het stuk te lang. Dat heb ik trouwens altijd gevonden van toneelstukken van William Shakespeare. Ik ben daarom blij met de inkorting vanwege sluitingstijd.

Vijf sterren komen je tegemoet. Geef ze thuis een goede plek.

Reageer
gravatar

“Julia zit naast Romeo (…) en streelt zacht zijn hand.”

Volgens mijn doorgaans bescheiden mening, maar nu even niet, gelden de corona-regels niet alleen voor het publiek, maar voor alle mensen in het theater.
Hand strelen kan niet op anderhalve meter afstand. Strelen is zelfs zonder meer verboden. Ik vrees ook dat ze van huis geen mondneuskapjes hebben meegenomen.

Reageer
gravatar

Complottengelovige, wil je eindelijk jouw onzin in complotmedia publiceren. Of word jij zelfs daar afgewezen, wat ik mij kan voorstellen.

Moderator doe onderhand iets, anders lopen veel lezers weg.

gravatar

Hoho waarde Daniëlle, spreek voor jezelf. Ik vind de rasfilosoof Maitreya een attractie an sich. Het gaat misschien te ver om te stellen dat ik De Speld alleen vanwege haar lees, maar zijn geestigheid en scherpe observaties zijn eigenlijk bijna onmisbaar…

Daarnaast natuurlijk het credo: Keep your friend close and keep your … Enfin, je kent dat wel…