Shutterstock / Blue Planet Studio

Shutterstock / Blue Planet Studio

Vrouw die naar theater gaat woest dat alles nep is

Als Liset (28) naar een theatervoorstelling gaat, kan ze haar ogen niet geloven. Alles blijkt nep te zijn. ‘Tot aan het decor aan toe. Dan denk ik echt bij mezelf: waar betaal je dan voor?’

‘Trap er niet in’, roept Liset terwijl ze woedend de zaal uitloopt. ‘Het is allemaal fake! Die kostuums, dat decor, al die teksten: ze praten gewoon iemand na.’ Liset die in het dagelijks leven gelooft dat de wereld geregeerd wordt door een kinderbloeddrinkend pedofielennetwerk, is woedend: ‘Het is allemaal een grote leugen.’

Liset twijfelde al of ze naar de voorstelling moest gaan toen ze de flyertekst las. ‘Een ‘meeslepende en hilarische voorstelling’? Ik heb die hele voorstelling nog niet gezien. Zo zie je maar weer, het wordt gebracht als een feit, maar het is gewoon een mening’, zegt ze resoluut. Als halverwege de voorstelling een van de acteurs vertelt dat het volgende lied een meezinger is, is voor Liset de maat vol. ‘Dat bepaal ik zelf wel.’

Kom naar de nieuwe voorstelling van De Theatertroep! De man die elke dag de krant van gister krijgt en er nu genoeg van heeft! is een meeslepende en hilarische voorstelling (echt waar!) over feiten, fake news en fact checken.


Uw reactie telt. Juist nu.

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *