Shutterstock / Marianne Purdie

Shutterstock / Marianne Purdie

Zaak-Djokovic: in reactie op Australië zet Servië 2 kangoeroes uit dierentuin Belgrado

Nadat Novak Djokovic uit de Australian Open is gezet, heeft de Servische regering hard teruggeslagen. Vanmorgen werden kangoeroes Boonie en Kiki uit de dierentuin van Belgrado uitgezet. De twee dieren probeerden te protesteren door te poepen in hun waterbak, maar dit wanhopige gebaar was niet genoeg om de Servische autoriteiten te overtuigen.

De meeste inwoners van Belgrado steunen het optreden van hun regering. De twee Australische staatsburgers lijken al nooit echt gewaardeerd te zijn door de lokale bevolking. “Ze deden geen enkele moeite om te integreren, ze bleven alleen maar onder elkaar en sprongen heen en weer alsof ze in Australië waren. Ze hebben onze taal nooit geleerd en schreeuwden in de nacht onverstaanbare dingen naar elkaar”, klaagt buurtbewoner Aleksa.

De Servische regering zou nog verdere stappen overwegen, waaronder het mogelijke verlies van nationaliteit van ‘Doodoo’ en ‘Nachos’, de twee sterkoala’s van de dierentuin. De buideldieren hebben nog niet gereageerd omdat ze 20 uur per dag slapen.

Dit artikel verscheen eerder op Le Gorafi


Uw reactie telt. Juist nu.

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *