Shutterstock - SIPA USA

Shutterstock - SIPA USA

Djokovic schrijft historie door als eerste tennisser Van Rijthoven te verslaan op Wimbledon

De Serviër Novak Djokovic heeft gisteravond geschiedenis geschreven door zich te plaatsen voor de kwartfinale van Wimbledon. Daarmee deed hij namelijk wat Nikoloz Basilasjvili, Reilly Opelka en Federico Delbonis niet lukte: Tim van Rijthoven voor de eerste keer ooit verslaan op het iconische tennistoernooi. De internationale media smullen ervan en noemen het een “jongensboek”.

“Dit is het type sprookjesverhaal dat van sport méér maakt dan slechts een spelletje”, schrijft La Gazzetta dello Sport. The Guardian zag dat Djokovic na de tweede set leek te wankelen, maar zich toch herpakte. “Het zegt veel over hoe frank en vrij hij kon spelen, de druk lag volledig bij zijn tegenstander.”

The New York Times is lovend en spreekt van een “historische prestatie”, maar benadrukt tegelijkertijd: “Het is schier onmogelijk om van Van Rijthoven te winnen op Wimbledon. Maar de grootste stunt kan natuurlijk op maandag volgen, als Nadal gaat proberen om het Van de Zandschulp lastig te maken.”


Uw reactie telt. Juist nu.

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

gravatar

Oh oh Belgen, wees eens origineel en verzin jullie eigen namen. Die grap die kennen we nu wel. Al jaren mij proberen neer te zetten als Belg terwijl ik al lang en breed bewezen heb dat ik een Nederlander ben.

Sluit die trollenfabriek en doe eens iets nuttigs.

Laat me raden, je heet Boaz?