Leonard Zhukovsky / Shutterstock

Djokovic heeft lesje geleerd: ‘Ongelukje zwaarder bestraft dan moedwillig virus verspreiden’

Novak Djokovic heeft zijn lesje geleerd na zijn diskwalificatie op de US Open. De Servische tennisser begrijpt nu dat een dommig ongelukje zwaarder wordt bestraft dan willens en wetens het risico nemen een dodelijk virus te verspreiden.

“Ik heb iets geleerd over de gevolgen van je daden”, zegt Djokovic. “Als je argeloos een bal weg tikt en daarbij zachtjes een lijnrechter raakt, dan moet je boeten. Als je schijt hebt aan alle regels omtrent een pandemie, dan kun je gewoon meedoen aan een grandslamtoernooi. Ik knoop dit in mijn oren.”


Uw reactie telt. Juist nu.

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

gravatar

Ik heb gelezen dat er wel degelijk coronamaatregelen zijn genomen oor de organisatie van US Open Tennis. Zo mag een bal die aangeraakt is door een tegenstander niet worden opgepakt. Zo’n bal moet zo veel mogelijk worden terug geslagen. Is dat niet mogelijk, dan wordt gratis een gloednieuwe bal aangeleverd.

Reageer