oliverdelahaye / Shutterstock

oliverdelahaye / Shutterstock

‘Nederland moet leren leven met Rutte’

Hij gaat niet meer weg

“Nederland zal moeten leren leven met Mark Rutte,” dat zegt politicoloog Bert Bokhoven. Na meer dan tien jaar Rutte is volgens hem duidelijk dat de VVD-leider endemisch is geworden. “Hij gaat nooit meer weg.”

“Nederland zit inmiddels alweer opgescheept met Rutte IV.  En zo zal er altijd maar weer een nieuwe variant van de premier opduiken”, legt Bokhoven uit. “Alle pogingen van de afgelopen tien jaar om hem te bestrijden, zijn op niets uitgelopen. Het wordt daarom hoog tijd voor een andere aanpak.”

Bokhoven weet dat zijn boodschap moeilijk te verteren is. “De rek is er volledig uit. De afgelopen 10 jaar heeft Rutte de samenleving enorm ontwricht. Zo loopt de zorg vast, zitten er leerlingen thuis vanwege het lerarentekort, is de economie kapot bezuinigd en is de tweedeling in de samenleving enorm aangewakkerd. Ook heeft het vertrouwen in de overheid een enorme knauw gekregen. Toch zullen we het met hem moeten doen. We zijn misschien wel klaar met Rutte, maar Rutte is nog niet klaar met ons.”

Bokhoven is het niet eens met experts die zeggen dat de huidige variant van Rutte minder schadelijk is. “Er zijn daar misschien wel aanwijzingen voor. Maar het is nog te vroeg om die conclusie te trekken. Bovendien blijft het een zeer schadelijke politicus, dat verandert niet zomaar als hij een andere ideologische jas aantrekt. Bovendien weten we niet welke varianten van Rutte nog zullen volgen.”

Sommige mensen vinden dat we Rutte gewoon z’n gang moeten laten gaan. Dat zou volgens hen de meest natuurlijke manier zijn. Bokhoven is het daar niet mee eens. “Leren leven met Rutte betekent niet dat we hem zomaar rond moeten laten razen. We moeten alleen accepteren dat hij ons niet meer gaat verlaten, en een manier vinden om hier zo weinig mogelijk last van te ervaren.”


Uw reactie telt. Juist nu.

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

gravatar

Rutte a/h roer is een zwaar gelag voor de burger maar hoe komt het toch dat hij/zij steeds weer risicovol gedrag vertoont bij de stembus? (vraag dit voor een vriend)

Reageer
gravatar

Der Rutte heeft ook een uiterste houdbaarheidsdatum. Na al zijn missers die hij heeft geprobeerd te rechtvaardigen is zijn geloofwaardigheid tot onder het 0-punt gedaald. Wie neemt de politiek nu nog serieus? En het ergste is, hij heeft er geen heugenis van. Ik ben van mening dat we hem niet zijn gang moeten laten gaan en hoop op veel oppositie met moties van wantrouwen

Reageer
gravatar

Houdbaarheidsdatum is een rekbaar begrip. Supermarkten zetten producten voorbij die houdbaarheidsdatum ook gewoon in de schappen. Dat de VVD dat ook doet is een kwestie van gezond ondernemerschap.
Trouwens HOY worsten hebben per definitie een houdbaarheidsdatum van eergisteren en die zijn ook volop verkrijgbaar.

gravatar

Is er al een app die waarschuwt als Rutte zich binnen gehoorsafstand bevindt? Moeten mensen die in de buurt van Rutte zijn geweest verplicht tien dagen in retraite? Komt er een QR-code? Is er een genoeg slangengif beschikbaar? Heeft de GGD al voldoende testlocaties beschikbaar, met name in Den Haag?