Shutterstock / Hung Chung Chih

Shutterstock / Hung Chung Chih

We rangschikten Nederlandse lockdowns op hoe leuk ze waren

Nu we opnieuw in een schier eindeloze lockdown zitten is het tijd eens terug te kijken op alle Nederlandse lockdowns om te vergelijken en te zien hoe we het nu hebben. Hoe leuk waren de lockdowns die we tot nu toe met elkaar hebben down gelocked?

Maart 2020 (‘intelligente lockdown’) – Helemaal niet leuk
De intelligente lockdown van maart 2020 was angstaanjagend, omdat alles zo nieuw was. De geweldige gevoelens van solidariteit die heel snel loskwamen waren prachtig om te zien, maar werden helaas door een door de VVD geleide regering de kop ingedrukt. Zelf mondkapjes naaien? Waarom zou je. Extra voor een ander uitkijken? We doen het al elf jaar nadrukkelijk niet, waarom dan nu beginnen? De intelligente lockdown was om onder andere deze redenen: HELEMAAL NIET LEUK

Oktober 2020 (tweede golf lockdown) – afschuwelijk
Na een zomer waarin de zon letterlijk en figuurlijk straalde kregen we door de tweede golf van oktober 2020 een gedeeltelijke lockdown, die overging in een harde lockdown in november, die overging in paniek over de Deltavariant in december, die overging in de meest deprimerende winter die we ons kunnen herinneren, maar die we gek genoeg tegelijkertijd ook alweer een beetje hebben verdrongen, zo kut was die. Toen in januari ook nog een avondklok werd ingevoerd, mensen van gekkigheid gingen rellen, en er uit pure arremoede min of meer exact hetzelfde kabinet werd herkozen (mitsen en maren daargelaten), er in februari nog altijd werd verlengd met de lockdown, en er ondanks dat alles in maart 2021 gewoon weer een derde golf kwam, moeten we de lockdown die min of meer in oktober 2020 begon bestempelen tot: AFSCHUWELIJK

December 2021 (post-vaccinatie, pre-Omikron lockdown) – onbeslist
De huidige lockdown die sinds december van kracht is voelt wat vreemd omdat er zoveel mensen gevaccineerd zijn, omdat we inmiddels bijna twee jaar pandemie te verduren hebben, maar de lockdown min of meer hetzelfde voelt als die in het begin. Hebben we dan niets geleerd? Komen we uit deze patstelling? Gaan we een keer machthebbers verantwoordelijk houden in plaats van elkaar steeds de maat te nemen? Van de andere kant heeft deze lockdown een groot voordeel op de anderen: hij is nog niet voorbij, en daarom kan ’ie nog heel leuk worden. Je weet het nooit. Het oordeel over deze lockdown is daarom: ONBESLIST (maar hoogstwaarschijnlijk HELEMAAL NIET GOED)


Uw reactie telt. Juist nu.

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

gravatar

Ik heb er niet zo’n last van dat er miljardairs zijn. Maar wel de arme zielen of liever zielloze figuren die daar tegenop kijken, de idealisten; ze zijn als hen die meedoen met de lotto waar steeds geadverteerd wordt met miljoenen die je hebt gewonnen, terwijl de kans kleiner is dan een op al die miljoenen dat je er een cent uithaalt; ze houden de illusie in stand van de suspense en ze kiezen ook niet in hun eigenbelang voor iedere keer dat slaafse lot.
Ik had het met de diplomaat over Kazachstan en Rusland waar hij jaren gewerkt had.
Hij kende daar iedereen, de Russen zeiden later dat ze weten wie hij is, ze hadden een filmpje gezien met hem erop in Kazakstan. Hij werd niet uit de weg geruimd.
Hij is bezig met een boek. Ik zei mensen vertrouwen je niet en zichzelf ook niet, je moet ze geruststellen en jezelf blootgeven, vertel ze dat je als kind seksueel misbruikt bent dan vertrouwen ze je dat je niets achterhoudt. Anders denken ze dat je ze in de maling neemt.
Ik hoorde dat de nieuwe Nederlandse regering een goed evenwicht heeft bereikt tussen mannen en vrouwen. Ik hoorde ook dat er een Surinamer tussenzit.
Toen iemand me vertelde dat hij 500 vrouwen had geneukt kon ik me daar iets bij inbeelden. Als de politiek het heeft over seks kan ik me daar niets bij voorstellen. Het is administratie, en het zijn allemaal academici die geen flauw idee hebben van seks, ze leven van hun schuldgevoel dat ze er ooit aan gedacht hebben voor ze er 20 jaar lang voor gestudeerd hebben hoe je er een Surinamer tussen moet krijgen.

Reageer
gravatar

Beste Jan, koop een pistool en schiet een toevallige voorbijganger door z’n corpus en je krijgt een leukere lockdown van minstens zes maanden met gratis water en brood.

Mag overigens ook met een slagersmes, als pistolen te duur voor jou zijn geworden door de inflatie.

gravatar

Jan van Tienen, jouw lange verhaal had jij ons kunnen besparen. We hebben het immers met z’n allen meegemaakt. De koppen en de afsluiter van elke alinea zijn voldoende om de herinnering te verversen.

Meer kan ik niet schrijven, want Zwarte Piet komt zojuist mijn cel binnen om mij met zijn roede te straffen.

Reageer