Shutterstock: serpeblu

Shutterstock: serpeblu

Man neemt om 4 uur ‘s nachts een booster-kwartje

Werking eerste twee kwartjes werd minder

Het huisfeest loopt ten einde als de 24-jarige Jona merkt dat zijn geluksgevoel afneemt. Hij gaat daarom over tot het nemen van een booster-kwartje.

“Ik had om 10 uur ‘s avonds mijn eerste kwartje gehad, en vier uur later mijn tweede”, vertelt Jona terwijl hij over z’n gezicht wrijft. “Was even doorzetten, maar daarna was ik wel volledig beschermd tegen nare gedachtes als ‘je bent nog steeds single’, ‘je bent weer in je eentje drugs aan het gebruiken’ en ‘je moet morgen gewoon werken hè.’ Inmiddels merk ik dat mijn resistentie weer minder wordt. Ik ben m’n oma vergeten te bellen met kerst.”

Epidemioloog Simone, ook aanwezig op het huisfeest, had Jona geadviseerd een booster-kwartje te nemen. “Wat je ziet is dat de werking van de eerste twee kwartjes na verloop van tijd minder wordt. Toch durf ik niet te zeggen dat Jona het hiermee gaat halen tot het licht wordt. In Israël zijn mensen op huisfeesten al toe aan een vierde kwartje.”


Uw reactie telt. Juist nu.

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *