Flickr: Callie Reed

Flickr: Callie Reed

Familie van ongevaccineerde oom Theo verlangt terug naar zwartepietendiscussie

De familieleden van oom Theo zitten met kerst nog niet eens aan het hoofdgerecht, of er bekruipt ze een heel bijzonder gevoel: ze verlangen plots terug naar de zwartepietendiscussie.

Het gevoel ontstaat als oma Johanna (94) bij het opdienen van de bietencarpaccio trots vertelt over haar boosterprik. “Je hebt wát gehaald?” reageert oom Theo fel als zijn moeder haar pleister laat zien. Hij legt zijn bestek kruislings op zijn bord neer en leunt over de tafel. “Met wie zit ik hier aan tafel? Toch niet met de familie Soros?!”

Oom Theo pakt zijn telefoon erbij en dwingt iedereen te kijken naar een aflevering van Café Weltschmerz. “Kijk die Max von Kreyfelt zegt waar het op staat: ongevaccineerden zijn de nieuwe joden. Dit hele plan om…hoo waar ga jij heen Rik?” Neefje Rik had de deur al half open, maar komt nu bedremmeld teruggelopen. “Goed zo jongen”, zegt oom Theo. “Het is belangrijk voor je ontwikkeling dat je dit ziet.”

Tijdens het hoofdgerecht probeert nichtje Heleen het gesprek dapper op een ander onderwerp te brengen. “Zeg Theo, ik zag dat ze bij jou in het dorp voor het eerst roetveegpieten hadden. Wat vind je daar nou van?” Oom Theo kijkt zijn nichtje even snel aan en veegt zijn mond af met een servet. “Weet je wat het volgens mij is?”, richt hij zich tot de hele tafel. “Hugo de Jonge wil van Nederland een socialistische heilstaat maken à la China. 2G is net het sociaal kredietsysteem. Hugo de Jonge. Hugo Zedonge zeg ik weleens. En Mark Rutte is geen haar…”

Het werd een lange avond op de Planetenstraat 11 in Bunnik


Uw reactie telt. Juist nu.

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

gravatar

Volgens mijn bescheiden mening is dit sfeerbedervend kerstverhaal door Jop uit zijn duim gezogen.
Ik ben daar des temeer van overtuigd omdat er bij ons in Bunnik helemaal geen planetenstraat bestaat.

Reageer
gravatar

Dat zou eens een verrassend goed idee zijn. Een lekkere warme worst in een passende doos met een gat. Geen HOY of zo als je begrijpt wat ik bedoel..

gravatar

Ik wil niet alleen maar een stukje van jou,
of een stukje van je leven. Ik wil je helemaal en elk deel van jou en je dagelijks leven.
God, je Vader

Van harte gefeliciteerd namens de Hervormde Gemeente van Bruinisse

Reageer
gravatar

Hugo is het slachtoffer van zijn jeugd in Bru. Het ambt van predikant is daar door de goddeloosheid tien keer zo zwaar.
Ze hebben bij het WEF natuurlijk ook goede doelen. Maar ze zien het vanuit de automatisering, de multinationals, dat is een trend.
Dat soort dingen als WEF is het ideaal van de middenstanders die altijd met dat soort dingen spelen. Die gezellige mensen, juist die.
Volledige automatisering, dat zit erachter.
De hervormde kerk was net klaar.

Reageer
gravatar

Er was bij Albert Heijn een petitie om de graven te behouden die ze al zo snel wilden ruimen.
Ook huizen worden voor de korte termijn gebouwd, ingebouwde slijtage. Er moet ruimte gemaakt worden voor immigranten.
Voor de hervormde kerk hebben ze het plein opnieuw ingedeeld. Er werden onder de muziektent talloze lijken gevonden ook van een begraafplaats.
Het werd allemaal beschreven door de ondernemersvereniging.

Reageer