Shutterstock / MyVideoimage.com

Shutterstock / MyVideoimage.com

Wat Nederland kan leren van de corona-aanpak van Schiphol

Dezelfde hoeveelheid IC-opnames, hetzelfde aantal positieve coronatesten, maar de een voert een lockdown in en bij de ander is alles nog open. Wat kan Nederland leren van de aanpak van Schiphol?

Het ‘wonder in de polder’ wordt het openblijven van Schiphol ook wel genoemd. Het biedt volgens luchthavenexpert Bert Bokhoven een ander perspectief op de coronacrisis. “Schiphol heeft altijd al een radicaal andere aanpak gehad: ze waren niet zo op het testen en leefden alsof corona niet bestond. Terwijl wij nu in lockdown zitten, gaat daar alles gewoon door. En je ziet nu dat het in de cijfers dus geen enkel verschil maakt. ”

“Je krijgt een idee van hoe het ook kan: luxe luxe producten als bollen kaas voor 24,95 euro kopen, alsmede jumbo-versies van Toblerone en pittoreske porseleinen grachtenpandjes”, aldus Bokhoven. “Daar kan Nederland veel van leren.”

Maar het belangrijkste aan het feit dat Schiphol wel open blijft en de rest van Nederland in lockdown is komt volgens Bert Bokhoven neer op ‘een simpel concept’: “Hoop. Pure hoop. Schiphol is nu een baken van leven, een voorbeeld van een wereld waar we straks allemaal in kunnen leven.”

Hoe beleef je een jaar? Met de allerbeste artikelen van De Speld in één boek. Lees het satirische jaaroverzicht ‘De Speld 2021: Opnieuw een Jaar’ en beleef het jaar seconde per seconde, moment per moment. Oneindig. Opnieuw. Een jaar. Koop nu via onze webshop of bij uw betrouwbare boekhandel.


Uw reactie telt. Juist nu.

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

gravatar

De jetset is een verouderd begrip sinds de gewone man regelmatig vliegt en daarin de belangrijkste deelnemer is geworden aan het karma van vervuiling terwijl vanuit de lucht zelfs zijn uitwerpselen onachtzaam in je tuin worden gedeponeerd.

Reageer
gravatar

Ik heb gehoord dat mensen die niet te ver van andere vliegvelden (airports – red.) wonen een heen-en-weertje (return ticket – red). naar Schiphol hebben geboekt om te winkelen (shoppen – red.)

Reageer