Alexandros Michailidis

Shutterstock - Alexandros Michailidis

Code zwart successvol weggedefinieerd

Het gevaar dat code zwart heet is geweken. Het kabinet heeft de situatie waarin mensen zouden sterven omdat er geen plek meer is op de IC’s weten te verhinderen door mensen te laten sterven zonder dat ze op de IC terecht zijn gekomen.

“Het klinkt natuurlijk verschrikkelijk, code zwart, en daarom hebben we alles op alles gezet om te voorkomen dat we in een situatie terechtkomen die zo heet,” legt minister van Volksgezondheid Hugo de Jonge uit. “Als je oud bent, of weinig overlevingskansen hebt, kom je überhaupt de IC niet op. Als je juist goede overlevingskansen hebt, kunnen we je ook wel met een zuurstoffles naar huis sturen. En als je een operatie nodig hebt wegens kanker of hartproblemen heb je helemaal pech. Maar dat heet geen code zwart, dus code zwart hebben we vermeden. En dat is het belangrijkste.”

De strategie om op één specifiek horrorscenario een label te plakken en dan een ander horrorscenario te laten gebeuren, mag volgens de minister gerust een succes worden genoemd. “Bij code zwart overlijden honderden mensen per week. Nu overlijden ook honderden mensen per week, maar dat is niet door code zwart. Gelukkig maar.”


Uw reactie telt. Juist nu.

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

gravatar

Gelukkig maar. Van ongevaccineerden is algemeen bekend dat ze het liefst hondevlees eten en dit massaal importeren uit China. Code zwart erkennen is funest voor de eetgewoonten van de gevaccineerde. Dus ben blij voor ze. Hebben ze eindelijk iets om voor te leven. Geniet van die labrador in strogranofsaus!

Reageer
gravatar

We zijn van mening dat lekker in je vel zitten het allerbelangrijkst is. We hebben allemaal een stem die ons vertelt wie we zijn, maar soms komt ons lichaam hier niet mee overeen.

gravatar

We hebben code zwart kunnen afwenden door vakkundig beleid en niet te vergeten het dartbord in het Catshuis. Mark mag altijd gooien dus verwacht geen verbetering volgend jaar.

Reageer