Hutterstock

Hutterstock

Jip (6) uit IJmuiden hoopt dit jaar weer op een zwarte kerst

De 6-jarige Jip uit IJmuiden hoopt dit jaar weer op een zwarte kerst. Al heeft Jip nog nooit een andere kerst meegemaakt, hij kent de verhalen van zijn ouders over kale kersten van vroeger en dat baart hem enorm zorgen.

“Ik hoop gewoon weer net als vorig jaar een mooie pop te kunnen maken met mijn broertjes en zusjes. Dat was leuk”, zegt Jip. “Al hebben we wel geluk gehad de afgelopen jaren hoor, want dit jaar kon het zelfs in de zomervakantie. We mogen niet klagen. Dat zal vast wel weer met klimaatverandering te maken hebben.”

Niet iedereen in IJmuiden hoopt overigens op een zwarte kerst, zoals de ouders van Jip. “Een zwarte kerst doet me denken aan het gevoel dat je lekker binnen wilt zitten, dicht bij het vuur. En dan het liefst met je kop zo diep mogelijk in de open haard voor het vangen van wat frisse lucht”, aldus zijn vader.


Uw reactie telt. Juist nu.

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

gravatar

De ouders van Jip komen duidelijk niet uit Velsen. Zwarte regen en idem sneeuw zijn daar namelijk al generaties lang bekend.

Tussen haakjes, je kop in zwarte sneeuw steken is minder gevaarlijk dan in een brandende openhaard.

Reageer