Shutterstock / Cristina Nixau

Shutterstock / Cristina Nixau

Vliegtuig vertraagd omdat piloot eerst moet krabben

Vlucht KL1117 van Amsterdam naar Helsinki is met ruim een uur vertraagd. Het vliegtuig kan nog niet vertrekken omdat de piloot eerst nog moet krabben.

“Het toestel heeft 96 raampjes, dus daar ben ik nog wel even zoet mee”, aldus piloot Ruurd Vaandrig. “En het is wel belangrijk om dat goed te doen, want anders zie ik niet of er vliegverkeer achter me zit.”

Vaandrig staat er alleen voor: “Mijn co-piloot is een aardige, hulpvaardige kerel. Maar er ligt helaas maar één krabber in het handschoenenvakje van dit type vliegtuig. Hij kan natuurlijk zijn creditkaart gebruiken maar hij is bang dat die breekt en dat hij dan zijn frequent flyer-punten kwijtraakt.”

De passagiers moeten er rekening mee houden dat de vlucht nog meer vertraging oploopt. De piloot is van plan om vanwege de gladheid extra langzaam te vliegen. “Want voor je het weet knal ik tegen een wolk aan, ik heb de winterbanden er nog niet onder.”

Word nu Vage Kennis om betrouwbaar nieuws nog betrouwbaarderder te maken in deze tijden. Mocht dat je verder niet zoveel uitmaken, maar wil je vooral een gratis boek? Dan krijg je deze maand het jaaroverzicht ‘2023: Toch een Jaar’ erbij als je Vage Kennis wordt. Ga naar speld.nl/abonnementen.


Uw reactie telt. Juist nu.

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *