NOS

NOS

Vrouw die voordringt voor boostervaccin: ‘Ik heb maar één prik nodig’

Tanja is handig in de rij gemanoeuvreerd in de teststraat van de Brabanthallen. Er staan nog maar een paar oudere mensen voor haar. Een van de mensen is een oudere vrouw met een rollator. Dat duurt Tanja allemaal veel te lang. 

“Pardon, ik heb echt maar één prik nodig. Mag ik even voor?”, zegt Tanja. De oudere vrouw kijkt beduusd op. Tanja wacht niet op antwoord en dringt snel voor. “Ik ben echt zo klaar.” 

“Volgende”, klinkt er uit hokje waar de prikken worden gezet. Tanja kijkt nog even smalend om en zegt: “Goed geregeld hier.”

Hoe beleef je een jaar? Met de allerbeste artikelen van De Speld in één boek. Lees het satirische jaaroverzicht ‘De Speld 2021: Opnieuw een Jaar’ en beleef het jaar seconde per seconde, moment per moment. Oneindig. Opnieuw. Een jaar. Koop nu via onze webshop of bij uw betrouwbare boekhandel.


Uw reactie telt. Juist nu.

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

gravatar

Excuses

Wilma ontdekte dat er een stukje over haar werd geschreven via een vriendin die de Speld leest en haar daarin herkende toen er geen naam bij stond.

Meestal één of ander voor LUL zetten!
Kijk zelf eens in de spiegel, uiterlijk en innerlijk!
Wilma

Denk ook eens aan de klikspaan die zo hard om je heeft gelachen.
En schep dan verder op over je vriendjes.

De manieren om mij voor schut te zetten, en de vernedering daarin horen bij de meest voorkomende oorzaken van moord.
Jaren zoekend naar kwetsbare punten die je gelijkstelt aan min.
Jaap bedoelde het goed toen hij zei dat je me uithoort.
Al is hij misschien geen intellectueel, zo debiel is hij niet.
Er staat hier een waslijst met dergelijke beledigingen van je.

Je laat jezelf kennen. Je kan maar geen plekje vinden om te steken.

Bij de Speld zijn ze er permanent op uit om je voor schut te zetten nu dat eventjes niet meer mag vanwege de gevoeligheid van het fascisme waarin ze zitten dat jij ook al verdedigt op mij persoonlijk. Daarnaast op het plein betalen ze 50 euro voor een karikatuur. Ieder plekje wordt een enorme wrat, en ze kunnen dan pas lachen. Maar het toont je prioriteiten waar je zo aan te lijden hebt met je narcistische vrienden, en waar je staat als het erop aankomt. Dan zijn de lieve mensen die zelfgenoegzaam altijd spelen met dat soort ideeën allemaal ineens de fascist die er altijd onder dat laagje schmink zat. Maar je hebt dan weer een vriendje nodig om mee te tellen je vrienden.

Ik heb hier toch op school gezeten. Ze zijn zo bot dat ze zelfs door te vernederen denken je te versieren. En ik zie de mannetjes van de NSB al klaar staan. ‘Je liefdes’.

Je bent zelf voortdurend mij aan het imiteren ervan uitgaande dat je me dan al voor schut zet.
Je bent daarin nog zelfgenoegzaam ook.
Je speelt daarin steeds meer de psychiater.
En 90 procent van alles wat je zei kwam erop neer mijn mond te houden.
Zo maken de echte verraders zich bekend. En zo zitten de Joden op straat te dobbelen wie het haalt of niet, terwijl net de Duitsers zijn binnengevallen en de oorlog is afgekondigd. Ze proberen er nog steeds ‘iets leuks’ van te maken. Zo zitten de debielen in elkaar. Al het andere is verboden. Kun je nagaan hoe zwak de samenleving in elkaar zit.
In de leegte van je ziel doen de demonen hun werk al.
Daarom ‘bestaat die (ziel) niet’, voor sommige mensen is dat echt zo.

Je normen zijn zo vervormd dat je zelfs denkt complimenten te geven als je vernedert.
Wat dat betreft ben je eerlijker geworden.
Ik mag mezelf geeneens onttrekken aan die voortdurende competitie op die schaal. Daarom ga je er voor het gemak maar van uit dat ik altijd bezig ben een vriendinnetje te krijgen in de pikorde van volslagen karakterloze onzin figuren en anders ben ik homo.

Maar nu je zo persoonlijk beledigd bent zal ik officieel mijn excuses aanbieden in de Speld.

Reageer
gravatar

Commentaar van Wilma
—————–

1. Onaardig.
Alleen maar .

2. Narcist!!!

3. Iemand beledigen, een trap nageven, is iets wat in jouw wereld normaal is, maar niét in de mijne!

4. Ga zelf eens voor de spiegel staan!

5. Ik word weg gezet als idioot.
6. Ga zelf eens in spiegel kijken.

7. Laat maar horen idioot.
Waslijsten
Pas maar op!

gravatar

Multicultureel.

Zo kun je het hele bestaan van de meeste mensen samenvatten.
Ze voelen zich diep gekrent door zoiets, en beginnen uit aanpassing mee te praten met het fascisme en ze voelen zich erdoor geholpen, en ze adverteren dat dag en nacht als sociaal, en terwijl ze elkaar continu verlinken noemen ze dat bij hoog en laag vriendschap en liefde.
Bij het experiment van Milgram waarbij mensen een acteur (dat weten ze niet) steeds verder opvoerend stroomstoten toedienen tot die gaat schreeuwen van pijn draaide het om de slaafse gehoorzaamheid aan de wetenschap die alles legitimeert, mensen wachtten erop tot er iemand was die weigerde terwijl ze gewoon doorgaan.
In het experiment van Milgram stond sadisme meer centraal als de leidende ethiek, nu is het meer het aspect van masochisme, of iets daartussen (democratie), noem het angst. De angst als vacuüm die opgevuld wordt met pulp.
Zelfvernietiging.
Wreedheid is een kwestie van domheid.
Zij moraliseren het hardst ertegen die er het hardst aan meedoen, omdat ze zich aanpassen.

gravatar

Gekrent = gekrenkt.

Ook de automatische spellingscorrectie kiest altijd het meest onwaarschijnlijke alternatief, Bill Gates doet ook mee aan de spelletjes als je niet genoeg betaalt: hij moest wel beginnen aan de farmaceutica om zijn huur te betalen.

gravatar

De voortdurende (overbodige) vernieuwingen in IT zorgen ervoor dat je bij de waan van de dag leeft en afhankelijk blijft van ze.
Zo is het ook gesteld met corona.
Hier is het wel ge’krent’.

gravatar

Ik kom weleens in Brabant. Niet te vaak overigens. Het valt mij op dat het volk daar nooit ergens voordringt.

Bovendien zie ik en wellicht ook andere opmerkzame lezers dat de getoonde hal in Midden-Holland staat. In de beide Hollanden is voorkruipen overigens een oude traditie.

Reageer
gravatar

Potverdorie wat is de redactie miserabel ingelicht.
In mijn woonplaats worden de vaccinaties allang niet meer uitgevoerd in een enorm grote Brabanthal, maar in een klein wijkcentrumpje bij een winkelcentrum. Daar zit zegge en schrijve één prikster voor heel ‘s-Hertogenbosch en verre omstreken. De wachttijd in de wachtrij, die om de stad heen slingert, is ongeveer een week.

Reageer
gravatar

Beste Paulus, het is nog dwazer met de redactie. Ik weet niet hoe ze het voor elkaar kregen, maar voor hun vaccinaties kropen ze voor in een teststraat.

gravatar

Vlaams? Wat heeft dat er nou weer mee te maken? Ik stel gewoon een beroemde dans voor. Beroemder dan die troep van die Engel.

gravatar

Weer een ontroerend hedendaags verhaal van onze tijd.
Net Opsporing verzocht. Waar hele huilende families aan kapot gingen van vals sentiment.