Studio Speld / Shutterstock

Studio Speld / Shutterstock

Windmolens omgebouwd tot Boosters voor meer draagvlak bij bevolking

Om de klimaatdoelen te halen moeten er de komende jaren nog veel windmolens worden gebouwd. Helaas zorgt het plaatsen ervan altijd voor veel opstand bij omwonenden in de buurt. Het kabinet heeft daarom iets slims bedacht om meer draagvlak onder de bevolking te krijgen: alle windmolens worden voortaan omgebouwd tot Boosters.

“We verwachten dat mensen minder snel klachten zullen indienen voor nieuw te bouwen windmolenparken hierna. En dat is echt nodig willen we alle doelen halen voor de gewenste datum”, legt minister van Klimaat en Energie Rob Jetten uit. “Ik heb zelf ook een ritje gemaakt en ik moet zeggen: prima. We is er nou geen fan van de Booster?”

De eerste testritten tussen Almere en Lelystad zijn succesvol ontvangen bij omwonenden. “Ja veel beter zo. Het geluid van kermis brengt gezelligheid met zich mee en ik vind ze ook veel minder lelijk als je het mij vraagt”, zegt Elly, die in de buurt van de proeflocatie woont. “Ik ga denk bij de gemeente een verzoek indienen of er eentje in mijn tuin mag komen te staan.”

Ook boswachters zijn blij met de nieuwe ‘windmolens’: “Vogels blijven door het gekrijs uit de wagentjes wel uit de buurt nu.”


Uw reactie telt. Juist nu.

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *