StudioSpeld,Shutterstock/Dutchmen Photography

StudioSpeld,Shutterstock/Dutchmen Photography

GGD bouwt oude priklocaties om tot insmeercentra

De GGD heeft besloten om per direct alle oude priklocaties om te bouwen tot insmeercentra. Dit heeft GGD-directeur Laurent de Vries laten weten in een persbericht.

“We zijn erg geschrokken van de hoeveelheid mensen die hebben besloten om zich niet meer in te smeren”, zo verklaart De Vries. “Omdat deze mensen desondanks van de zon willen genieten wordt het risico op een exponentiële golf aan huidkankergevallen erg groot. Op de lange termijn kunnen onze ziekenhuizen dit niet aan, dus gaan we nu preventief mensen insmeren.”

Het verschilt per gemeente met welke zonnebrand je ingesmeerd zal worden. Op sommige plekken mag je kiezen tussen Nivea Protect & Hydrate en Vision Zonnebrand Every Day, maar in een aantal gemeentes moet je je verplicht laten insmeren met Pfizer. Ook is het vanaf juli alleen nog maar mogelijk om een strandtent binnen te lopen op vertoon van een geldige UV-code.

De GGD testcentra zullen echter wel gewoon blijven bestaan. Hier kunnen mensen laten testen welke factor ze nodig hebben en of ze mogelijk al brandwonden hebben opgelopen omdat ze toch achterlijk en eigenwijs waren.


Uw reactie telt. Juist nu.

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *