Shutterstock: Lya Koltyrina

Shutterstock: Lya Koltyrina

Omikronvariant mogelijkerwijs ontstaan in de commentsectie onder Gerda’s Facebookposts

De Omikronvariant van het coronavirus is waarschijnlijk niet in Zuid-Afrika, maar in de commentsectie onder Gerda’s Facebookposts ontstaan. Dat zeggen Zuid-Afrikaanse microbiologen. “We hebben de nieuwe variant gesequenced en alles wijst erop dat het te herleiden is tot de commentsectie van Gerda’s antivax-posts. Met name tijdens een hevige discussie over the great reset is er waarschijnlijk transmissie geweest, en daarbij heeft een mutatie opgetreden. Daar zijn we mooi zuur mee nu.”

Gerda zelf gelooft er het hare van. “Moesten jullie zeker van Hugo de Jonge vragen ofzo?“, zegt ze smalend. “Ik geloof er in ieder geval niks van.”

Hoe beleef je een jaar? Met de allerbeste artikelen van De Speld in één boek. Lees het satirische jaaroverzicht ‘De Speld 2021: Opnieuw een Jaar’ en beleef het jaar seconde per seconde, moment per moment. Oneindig. Opnieuw. Een jaar. Koop nu via onze webshop of bij uw betrouwbare boekhandel.


Uw reactie telt. Juist nu.

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

gravatar

Ik had tien jaar geleden gesprekken met Henk over de gezondheidszorg en de corruptie erin wiens zoon werd gedrogeerd voor ADHD.
Misschien is het niet eens doelbewust, maar dat is nog erger.

Met Henk zijn zoon gebeurde dit achter zijn rug.
Hij had een site waar mensen hun klachten konden sturen die op een gegeven moment ondanks betaling steeds offline werd gehaald.
Ook info van de site werd in alle kranten geweigerd.

Dus de belangenverstrengeling was al ruim bekend.