Shutterstock - martinbertrand.fr

Shutterstock - martinbertrand.fr

Discriminatie: alleen volledig gevaccineerden komen in aanmerking voor booster

Alleen volledig gevaccineerden komen straks in aanmerking voor een booster. De overheid lijkt daarmee een nieuwe manier gevonden te hebben om de kritische burger te discrimineren. De tweedeling in de samenleving lijkt hiermee echt een feit.

“Ik vind het belachelijk”, zegt David (32), ongevaccineerd. “Het begon met de horeca, de theaters en de concerten. Toen zei ik al: straks gaan ze ons ook nog verbieden om een boosterprik te halen. Nou, nu zien ze dat ik gelijk heb.”

Toch zijn er ook ongevaccineerden die een manier hebben gevonden toch aan een boosterprik te komen. Zo zijn er mensen die op Snapchat boosterprikken doorverkopen voor 600 euro. David: “Ik laat niemand mij vertellen dat ik geen derde prik mag halen, alleen omdat ik geen eerste en tweede heb.”

Anderen komen met creatieve oplossingen. Zo ook Cheryl (43): “Als je bij aankomst doet alsof je voor je eerste prik komt willen ze je die booster met alle liefde geven. Ik heb er op die manier al drie gehaald. Dat systeem is zo lek als een mandje!”

Hoe beleef je een jaar? Met de allerbeste artikelen van De Speld in één boek. Lees het satirische jaaroverzicht ‘De Speld 2021: Opnieuw een Jaar’ en beleef het jaar seconde per seconde, moment per moment. Oneindig. Opnieuw. Een jaar. Koop nu via onze webshop of bij uw betrouwbare boekhandel.


Uw reactie telt. Juist nu.

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

gravatar

Bericht voor alle ongevacineerden en andere belangstellenden: ik werkt heel toevallig bij een gezondheidsdienst maar ik noemt ff niet de afkorting van de dienst wegens mijn eigen privacy redenen. Dus je snapt, ik heb toevallig alle acces tot de spullen, als je begrijpt wat ik bedoelt. Als je hieronder ff een reply achterlaat dan maken we ff een afspraak en dan zet ik de booster gewoon hier bij de achterdeur, onder de toonbank als het ware. Ok ik hoor het wel

Reageer
gravatar

Dat kan misschien wel dom zijn, maar de Speld stelt hier een ernstig geval van discriminatie aan de kaak. Ook domme mensen hebben rechten.

gravatar

Oef, dat is nog eens een nieuws site. Tjonge.
Nou snap ik het geraaskal!
Lukt het nog steeds niet met de toetsenloze ramplank?
Heeft iemand een linkje naar een instructievideo?