Shutterstock / Studio Speld

Shutterstock / Studio Speld

Deze supermarkt wil plasticgebruik terugdringen en verpakt daarom al zijn producten in doppers

Deze supermarkt is erg begaan met het welzijn van onze planeet. Vooral de wijze waarop de aarde wordt begraven onder een immer toenemende laag plastic is de winkel een doorn in het oog. Daarom heeft de supermarkt al zijn producten in een dopper verpakt.

“Twee derde van al het plastic in supermarkten is niet recyclebaar”, legt directeur Ruurd Sjorsma uit. “Bij ons is alle plastic recyclebaar. Wij verpakken bijvoorbeeld onze pindakaas in een dopper. Als de pindakaas op is kun je er namelijk zelf nieuwe pindakaas in steken. Of water uit drinken. Wasmiddel? In een dopper, zodat je daarna de lege wasmiddeldopper voor andere doeleinden kan gebruiken. Kattenbakvulling? Ook verpakt in een dopper. Augurkenblokjes? Dopper. Vermouth? Dopper. Deze lekker sixpack watertjes? Zes doppers die samen weer in een hele grote dopper verpakt zitten. Samoeraisaus? Je raadt het al, dopper.”

De directeur wijst ons er graag nog op dat zijn supermarkt deze maand een hele leuke spaaractie heeft waarbij je bij inlevering van een volle spaarkaart en 2 euro 99 een dopper kunt krijgen.


Uw reactie telt. Juist nu.

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

gravatar

★★★★★

Het is dat mevrouw of meneer Reclamehater mij duidelijk heeft gemaakt dat een dopper de naam is van een kunststoffles (plastic bottle- red) fles met een onhandige dop, anders had ik het niet geweten.

Jos, dit is dus in zekere zin reclame en dat had vermeld moeten worden.

Maar jouw ironische benadering en de foto zijn geniaal. Je weet al wat jou zal toekomen.

Reageer
gravatar

Er wordt beweerd dat de eerste gevallen van Omnicron zijn bevestigd in Botswana en enkel bij gevaccineerden werden aangetroffen.