Shutterstock - Andrii Iemelianenko

Sem (23) woont nog bij z’n ouders die ook nog bij hun ouders wonen

Het is een drukte van belang in huis bij de familie Van Drunen uit Barendrecht. Zoon Sem (23) woont, net als zijn broertje en zusje, nog bij zijn ouders. Zijn ouders wonen op hun beurt ook nog bij hun ouders in huis. Het is Sem, net als zijn vader en moeder, nog niet gelukt om een woning te vinden.

De opa en oma van Sem vinden het wel gezellig dat hun kinderen en hún kinderen nog bij hen in huis wonen, maar zien ook in dat het eigenlijk niet normaal is. “Dat het zo ver heeft moeten komen is natuurlijk niet leuk. Je gunt het je kinderen dat ze op den duur op hun eigen benen gaan staan. Zeker als ze halverwege de 50 zijn. Maar wat niet gaat, gaat niet. Het is gewoon heel lastig voor starters. En ik moet bekennen dat ik het ook wel een beetje een eng idee vind als ze straks allemaal weg zijn, maar dat zal iedere moeder en oma wel hebben.”

Binnenkort worden er in de buurt van de familie nieuwe starterswoningen geopend. Wellicht kan Sem dan eindelijk uit huis, samen met z’n ouders.


Uw reactie telt. Juist nu.

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

gravatar

Toen Herodes zag dat hij bedrogen was, werd hij zeer toornig, en bracht hij alle kinderen van twee jaar oud en daaronder om die binnen Bethlehem waren.

Reageer
gravatar

Het gezin is de hoeksteen van de samenleving.
Ik sprak iemand die Benito (20 jaar dakloos) een tijdje in huis had gehad, maar dat mocht niet van de ‘sociale’ woningbouw. Ook mensen met een uitkering die iemand in huis nemen al dan niet tegen een kleine vergoeding, worden gekort.

Reageer