Shutterstock - Julia700702

Shutterstock - Julia700702

Nieuwe Efteling-attractie ‘De Sprookjesrij’ mateloos populair

Gisteren beleefde de nieuwe attractie 'De Sprookjesrij' haar vuurdoop in De Efteling. Gezien de grote toeloop van mensen lijkt een nieuwe publiekslieveling geboren: op het hoogtepunt van de dag bedroeg de wachttijd maar liefst anderhalf uur.

In de attractie, een soort gigantisch lint van mopperend vlees, schuifelen bezoekers voetje voor voetje door een labyrint van dranghekken, gillende kinderen, vermoeide ouders en een fluctuerend gevoel van optimisme, pessimisme en een gezonde dosis nieuwsgierigheid.

'De sprookjesrij vertelt het verhaal over een Efteling-bezoeker die in een rij gaat staan, er deel van wordt en na de catharsis als gelouterd mens naar buiten komt', vertelt Efteling-directeur Fons Jurgens. 'De sprookjesrij is daarmee uniek in zijn soort. Andere pretparken in de wereld hebben ook rijen, maar die dienen slechts om te wachten. Ze zijn geen sprookje.'

Bezoeker Hans (48) komt ondertussen opgelucht uit de attractie vandaan, met zijn complete gezin. 'Eindelijk frisse lucht en een happy end. Dat had ik niet meer verwacht na anderhalf uur', kermt hij uit met een gezicht dat verlossing schreeuwt. 'Ik ga gelijk nog een keer.'

Wil je ons jaaroverzicht 2021: ‘Opnieuw een Jaar’ ontvangen én De Speld steunen? Voor €25 ben je een jaar Vage Kennis van De Speld en krijg je het boek als welkomstcadeau thuisgestuurd.


Uw reactie telt. Juist nu.

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *