NOS

NOS

Haagse Schilderswijk woedend over vuurwerkverbod: ‘Hoe moeten we ons dán verdedigen tegen hulpverleners?’

Het nieuws over het landelijke vuurwerkverbod hakt er behoorlijk in. In de Haagse Schilderswijk is men buitengewoon ontstemd over het besluit. “Hoe moeten we ons dán verdedigen tegen hulpverleners?” vragen de bewoners zich verontwaardigd af. 

Hans woont al twintig jaar in de wijk. Hij is woest op het besluit. “Ik weet onderhand hoe het eraan toegaat rond de jaarwisseling. Het wemelt hier van de hulpverleners. Politie, ambulancebroeders, brandweer, je kunt het zo gek niet verzinnen. Als Nederlander heb je het recht jezelf te verdedigen. Vuurwerk helpt ons daar ontzettend bij. Maar wat moet mijn zoontje van zes nu doen als er een brandweerauto onze straat in komt razen en hij geen zelfgeknutselde vuurwerkbom kan gooien om zichzelf te beschermen?” 

De achtendertigjarige man zegt niet in te zullen staan voor de gevolgen. “Als die hulpverleners hier straks komen huishouden en we hebben geen vuurwerk bij de hand, dan zullen we misschien wel naar zwaardere middelen moeten grijpen.”

Hoe beleef je een jaar? Met de allerbeste artikelen van De Speld in één boek. Lees het satirische jaaroverzicht ‘De Speld 2021: Opnieuw een Jaar’ en beleef het jaar seconde per seconde, moment per moment. Oneindig. Opnieuw. Een jaar. Koop nu via onze webshop of bij uw betrouwbare boekhandel.


Uw reactie telt. Juist nu.

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

gravatar

Het mooie van 2020 en 2021 is dat dit echt waar zou kunnen zijn. Dat het niet waar is baseer ik echt 100% op het feit dat dit een satirische site is.

Reageer
gravatar

Ik heb helaas al lange tijd niets mer van mijn lieve Corrie van Hiernaast uit de Haagse Schilderswijk gehoord.
Van de prikoogjes en de Boomers, weet je nog?

Ze zou toch niet…?
Jaap, je komt uit haar wijk, weet jij misschien wat er met Corrie is gebeurd?

Reageer
gravatar

O ja, voor ik was vergeten te vertellen dat ze een hartsvriendin is of was van de oprichter en eigenaar van de PVV, Geert Wilders.
Misschien weet hij of Corrie nog… snik.

gravatar

Ik weet niet wat ze met Corrie gedaan hebben, maar ik zou het op prijs stellen als de zelfde oplossing voor Maitreya gezocht wordt.
Misschien heeft ze te veel HOY worsten genuttigd. Een eenvoudig maar doeltreffend middel om iemand uit te schakelen.

gravatar

★★★★★

Jaap van de Venis kent de Haagse Schilderswijk als geen ander. Dat blijkt uit zijn betrouwbare prognose, die ik nog niet eerder van een ander heb gehoord.

Daarom geef ik Jaap vijf sterren, waarmee hij in december en daags daarna vol trots door de Schilderswijk kan lopen.

Reageer
gravatar

Jaap krijgt nul sterren, want de laatste “Hans” is in 1982 uit de Schilderswijk vertrokken. Wat er nog woont heet Mohammed (56%), Achmed (31%) en Abdul (9%).