Rido & stockfour / Shutterstock

Rido & stockfour / Shutterstock

Hij vertelt wel in de krant over de coronaruzie met zijn partner, zij niet

Corona zorgt voor veel pijnlijke verhoudingen. Vandaag in de krant het verhaal van Simon (51) en Aimee (36): hij vertelt wel in de krant over de coronaruzie met zijn partner, zij niet. 

“Voor de krant zegt u? Ja hoor, dat is goed”, zegt Simon uit Rijssen. Hij en zijn partner zijn het regelmatig met elkaar oneens over de coronacrisis. Simon zegt het fijn te vinden om zijn verhaal te kunnen vertellen, omdat er waarschijnlijk veel mensen zijn die in eenzelfde soort situatie zitten. “Mijn partner vindt het ook goed trouwens. Wanneer wordt het geplaatst?”

Tegelijkertijd bellen wij ook met Aimée uit Tilburg. “Nee hoor, geen interesse.” Het is exemplarisch voor wat er nu in heel Nederland gebeurt: de een wil wel met ons praten over hoe verschillende opvattingen over corona onderlinge relaties kapotmaken, de ander moet er juist niets van weten. Nergens komt de tweedeling in de samenleving zo stekend dichtbij als hier. Aimée: “Nee, anoniem ook niet. Dankuwel. Hoe komt u eigenlijk aan dit nummer?”

De nieuwe maatregelen voor de winter en de debatten over de 2G-regeling maken duidelijk dat er voorlopig nog geen eind zal komen aan deze diep ingewikkelde situaties. “Ik ben net ook door Algemeen Dagblad gevraagd om mijn verhaal te doen, vinden jullie dat goed?”, zegt Simon. Het is een opvatting die haaks staat op de visie van Aimée: “Hoi, dit is de voicemail van Aimée. Op dit moment ben ik er even niet. Spreek je bericht in na de piep.”

Wil je ons jaaroverzicht 2021: ‘Opnieuw een Jaar’ ontvangen én De Speld steunen? Voor €25 ben je een jaar Vage Kennis van De Speld en krijg je het boek als welkomstcadeau thuisgestuurd.


Uw reactie telt. Juist nu.

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

gravatar

Ben zou net 52 worden, en zijn vrouw was 35. Jacquelien zei je moet een beetje leuk doen in deze tijd, ‘dat is mijn filosofie’. Een gesprek speelde zich voor me af op het terras of dit wel kan. Voor ze mij begonnen te terroriseren.

Reageer
gravatar

4 keer nieuwe parasols in een jaar.

Sic. Nieuwe zwarte kopjes met embleem zodat er net iets minder in hoeft bij de prijsstijgingen.

Het licht scheen in de duisternis maar de duisternis heeft het niet begrepen.

Leuk.

gravatar

Olé olé, oké oké/
Het gaat om het hier en nu/
Bru nu, Bru nu/
Una paloma blanca, una paloma blanca/
Ik heb een band/
Met Schouwen-Duiveland/
Ons ei-land, ons ei-land/

gravatar

Aimee (36) ziet er goed uit op de foto, maar in feite zijn heur haar, haar armen en haar smoelwerk flink opgepoetst door de fotoredactie. Aan haar kleding en de huid in de V-hals is duidelijk te zien, dat zij in het echt een arme vrouw van in de zestig is.

Reageer
gravatar

Dit “geinig” bericht komt pas volgend jaar in het jaarboek 2022 te staan. Dus Simon is 52 als hij vol trots zijn mening over corona aan zijn familie, vrienden en collegae kan aanwijzen in een echt boek.

Eigenlijk is dat geen probleem; het blijft actueel. In het najaar 2022 heeft corona naar grote waarschijnlijkheid weer een enorme herfstpiek.

Dus Simon, blijf optimistisch.

Reageer