Shutterstock - Rushay

Shutterstock - Rushay

Sanne voelt zich 7 maanden na Seaspiracy kijken niet meer schuldig over sushi

Eind maart maakte Netflix grote indruk met Seaspiracy, de controversiële documentaire over de schadelijke effecten van de visindustrie op onze oceanen. Ook voor Sanne (23) uit Papendrecht was het een schokkende eye opener, waardoor ze maandenlang geen sushi durfde te bestellen vanwege een knagend schuldgevoel.

De eerste week na de docu durfde Sanne zelfs de zalm in de supermarkt niet meer aan te kijken. “Dus toen kocht ik een rauwe vegan visvervanger, maar het was niet te hachelen”, vertelt Sanne. Inmiddels, zeven maanden later, is Sanne dan ook opgelucht dat het schuldgevoel inmiddels volledig is weggeëbd.

“Tijd heelt alle wonden hè”, zegt ze lachend terwijl ze twee Dragonrolls naar binnen werkt in haar favoriete all-you-can-eat-restaurant. “Een paar maanden terug had ik het hier met vriendinnen nog over visnetten die de zeebodem vernietigen, of miljoenen dode haaien en dolfijnen als bijvangst. Nu hebben we het gewoon weer over coronaregels en Dréetje Hazes. Pff, wat een lul is dat zeg”.


Uw reactie telt. Juist nu.

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *