Shutterstock - Vladimir Bolokh

Shutterstock - Vladimir Bolokh

Kleuters vervalsen zwemdiploma’s om toegangsregels zwembaden te omzeilen

Ondanks strengere toegangscontroles in zwembaden komen steeds meer kinderen binnen die zich niet hebben laten leren zwemmen. Ze maken gebruik van handig vervalste zwemdiploma’s. Deze frauduleuze documenten kosten online tussen de vier- en zeshonderd euro.

Dat heeft mogelijk grote gevolgen, aangezien kleuters die niet kunnen drijven het hele bad in gevaar brengen. De kans dat zij zinken is veel groter dan bij anderen. Daardoor zijn er niet genoeg floaties voor mensen die ze echt nodig hebben.

Inmiddels zijn er steeds meer plekken waar een zwemdiploma verplicht is. Kleuters die zwemles weigeren mochten tot dit weekend nog in het pierenbadje ronddobberen, nu wordt ook daar gecontroleerd.


Uw reactie telt. Juist nu.

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

gravatar

Crit, dat heb je mis. Als zo’n kind aan het verzuipen is in het kleuterbad, duiken andere kinderen subiet haar achterna om haar te redden. Dat leidt ongetwijfeld tot meer slachtoffers.

gravatar

Kleuters horen dan ook in de gevangenis thuis. In volledige beperking uiteraard, want veel toegevoegde waarde voor de maatschappij hebben ze niet,

Reageer
gravatar

De foto van het gezichtje van dat schattig kleutertje dat zo haar best om te leren zwemmen, maakt mij als oma zwak van binnen. Daarom raad ik Sonja aan om vijf sterren te geven aan Bas.

Reageer
gravatar

★★★★★

Ik vind het artikel niet denderend. Het is verkeerd om kleuters bij frauduleuze documenten te betrekken. Bovendien is mij niet duidelijk wat schrijver Bas met floaties bedoeld.

Maar ja, Oma’s wil is wet in de familie Van De Buren.

gravatar

Sonja, als het mag twee opmerkingen van mij. Overigens ook als het niet mag.

1 … Wat Bas met floaties bedoelt. Bedoeld moet met een t van tante Betsie dus.

2 Floaty is Engels of Amerikaans voor een drijvend speelfiguur. In het Nederlands: een paarse krokodil.