Shutterstock / JPstock

Feilloos archiveren zwarte lijsten bewijst dat er ook heel veel goed gaat bij de Belastingdienst

De Belastingdienst is de laatste tijd bijna permanent slecht in het nieuws. Toch zijn er de laatste tijd ook veel dingen goed gegaan, zo bleek vandaag: zeven jaar lang hield de dienst zwarte lijsten bij waar 270.000 mensen op stonden: een monsterklus.

“Het is makkelijk om kritiek te uiten op de Belastingdienst, maar voor zo’n grote instelling is dit een unieke prestatie”, zegt staatssecretaris van Financiën Hans Vijlbrief. “Ik weet niet of je beseft hoe lang zeven jaar is?”

“Je moet je voorstellen wat een werk daar in gaat zitten. Ga jij maar eens van 270.000 mensen allemaal gegevens aan elkaar koppelen die op het eerste oog bar weinig met elkaar te maken hebben. Dat vergt enorm veel discipline.”

“Als we één ding uit dit nieuws kunnen concluderen, is dat de Belastingdienst zijn zaakjes goed op orde heeft”, zegt Vijlbrief. “Dus ik hoop dat het slechte imago vanaf vandaag echt verleden tijd is.”


Uw reactie telt. Juist nu.

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *