Shutterstock ; florinel zone

Shutterstock ; florinel zone

Anna heeft ‘echt even sigaret nodig’ na 9 euro te hebben betaald voor pakje

De 23-jarige Anna heeft naar eigen zeggen ‘echt even een sigaret nodig’. Ze heeft namelijk net negen euro betaald voor een pakje sigaretten. 

“Oef, ik moet een peuk”, zegt Anna, na meer geld aan een paar sigaretten te hebben uitgegeven dan aan haar avondeten. “Ik rook normaal niet zoveel hoor, alleen als ik stress heb.”

Later op de avond ziet Anna dat ze nog één sigaret in haar pakje heeft, en dat ze straks dus weer negen euro zal moeten uitgeven aan sigaretten. “Ik moet een peuk.”


Uw reactie telt. Juist nu.

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

gravatar

Historische figuren willekeurig inzetten voor je eigen gelijk is onethisch, zei George Orwell al

29 oktober 2021 door Matthijs van Rumpt en Jan van Tienen

Het willekeurig en onjuist inzetten van historische schrijvers en denkers om je eigen argument meer kracht bij te zetten, is onethisch. Dat zei ook George Orwell al in zijn boek 1984.

“‘O brave new world, that has such people in it.’ Wel eens van gehoord? Dat zei Aldous Huxley over mensen die hun eigen mening op Facebook ondersteunen met een plaatje van een historische denker. En Shakespeare was het daarin met hem eens!“, zegt onafhankelijk denker Grinco Stam. “En het erge is nog: vaak zijn het hele normale mensen die deze truc gebruiken. Helemaal niet van die harteloze mensen zonder ethiek. Daar waarschuwde Hannah Arendt ook al voor.”

Reageer
gravatar

Onzin. Luister gewoon die nieuwe CD van de Vengagirls, en dan snap je waarom. Aanbevolen door Twan van Peperstraat!