Studio Speld

Studio Speld

RIVM: sigaretten minder aantrekkelijk als ze onzichtbaar zijn

Het RIVM zegt dat sigaretten minder aantrekkelijk kunnen worden door ze onzichtbaar te maken. Dit zou ze vervolgens ook minder verslavend maken. Dat blijkt uit een nieuw onderzoek.

“We keken naar groene of zwarte sigaretten. Met tekstjes of zelfs vieze plaatjes erop, maar uit het lange onderzoek blijkt dat wanneer ze onzichtbaar zijn ze het minst aantrekkelijk zijn. En uiteindelijk dus ook minder verslavend”, zegt een woordvoerder van het RIVM. “Als we dit daadwerkelijk invoeren blijkt dat in 2040 niemand meer rookt. Dat is beter dan we eerder gehoopt hadden.”

Voor mensen die nu al roken komen de onzichtbare sigaretten als reden om te stoppen waarschijnlijk te laat. “Heerlijk juist, dan kan ik overal stiekem roken straks.”


Uw reactie telt. Juist nu.

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

gravatar

Engels: ‘smart phones’
Vertaald: ‘slimme of knappe telefoons’
Nederlands: ‘mobieltjes’
Correcter: asociaal en crimineel draagbaar medium om sfeer, cultuur, onderwijs, openbare veiligheid en gezelligheid te verpesten.

gravatar

Met zijn telefoontje spelen in mijn bijzijn doet geheid niemand. Wie ook maar zo’n apparaatje aanraakt kan kiezen uit: uit een flatraam vallen of voorgoed naar de Goelag Archipel. En dan ben ik nog zachtaardig.

gravatar

Onzichtbare sigaretten, zonder nicotine, suiker, tabak, papier, filters, …

Gebakken lucht zeg maar.
Maar wel in een pakje, voor 10 euro.

Goed inhaleren mag!

Helpt tegen rook, viespeuken, hoge zorgkosten en zorgpremie!

Reageer
gravatar

Dit idee leidt tot meer roken en dus meer COPD, want schaamteloos onzichtbaar roken kan overal in het openbaar. De enige oplossing is roken echt als dodelijk, zeer slavend product te beschouwen, zoals het allang gebeurt met zogeheten drugs.

Reageer