Studio Speld

Studio Speld

Europese Unie verplicht tabaksfabrikanten om ‘Me:’ boven plaatjes op pakjes sigaretten te zetten

De Europese Commissie heeft de Tabaksproductenrichtlijn aangepast: het is nu verplicht om ‘Me:’ boven plaatjes op pakjes sigaretten te zetten. “Er moet aansluiting worden gevonden bij jongeren die overwegen te gaan roken”, zegt een woordvoerder van de Commissie.

“We denken dat ‘Me:’ boven een stervende man zetten echt het punt maakt dat als zij roken zij zomaar de stervende man kunnen zijn. Beelden als de baby met de ‘sigarettenspeen’ in de mond en de man die impotent in een foetushouding op bed ligt worden overigens vergezeld van de tekst ‘Lol, also me:’, zodat de boodschap in ieder geval luchtig genoeg blijft.”


Uw reactie telt. Juist nu.

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

gravatar

Ze hebben het altijd over racisme en dergelijke, het klinkt intellectueel voor de geestelijk gehandicapte, het is kleinzielige betutteling waar dit land, een van de oprichters van de EU, al mee bol stond en later de EU. We leven van competitie, we worden steeds geëxamineerd, en het gaat ons hele leven door, en we examineren onszelf ook. Dit zwengelt de stress aan die de oorzaak is van de meeste ziekte. Dit is de staat geworden. Ook de EU is een soort staat, maar zonder veel organische binding met een volk, een andere gerelateerde oorzaak van onbewuste stress. Je moet jezelf ‘bewijzen’, en je moet zoet zijn ook. Is dit alles wat een mensenleven definieert? Opscheppen over je ex. Amen.

Ik had eens een vrouw op bezoek die hier al meer dan een paar jaar woonde, uit een grote miljoenenstad. Ze was een tijdje op bezoek op het platteland. Pas na enkele weken had ze de gewaarwording dat ze steeds ruis hoorde in haar hoofd, van die stad, het lawaai wordt onbewuste stress. Ze begreep die gewaarwording zo. Veel mensen zijn opgefokt en het weerspiegelt zich in alle relaties, de losers proberen de ander de baas te blijven te blijven in de pesterij van de school. Dat zijn die zielige typen die het altijd beter weten. Ze zitten hun hele leven op school. Maar wetenschap is niet alleen analyse (daaruit komt op sociaal vlak de zogenaamde discriminatie) maar ook waarneming en ge-waar’wording’, en ze leven volkomen ONBEWUST, en ze worden leiders genoemd van verveling. Verveling en stress samen is de neurose.

Reageer
gravatar

Met corona was ik eigenlijk blij, de neurose dat iemand binnen anderhalve meter je besmet was dezelfde fobie als van die Rotterdamse typen als dr. Marina dat er iemand op 20 meter afstand rookt en haar kleinkinderen thuis kanker geeft. Deze fobie plantte zich voort in corona. Dit is honderd procent zeker. Maar de schoolse eigenwaan is komt niet toe aan introspectie, dat is haar voornaamste eigenschap. We wachten dus op een beetje introspectie voor de echte problemen ooit opgelost worden. Het zijn de allerminste schoften.