WNL / YouTube

WNL / YouTube

Nieuw kabinet krijgt eigen minister

Aparte bewindspersoon moet problemen oplossen

Het nieuwe kabinet krijgt een eigen minister. Volgens bronnen in Den Haag hebben VVD, D66, CDA en ChristenUnie dat aan de formatietafel afgesproken. De aparte bewindspersoon zou problemen moeten oplossen.

“Vanuit diverse hoeken klinkt al langer de roep om een aparte minister”, vertelt politiek commentator Lamyae Aharouay. “De problemen die voor ons liggen zijn dusdanig groot dat ze een eigen plek in de ministerraad verdienen.” Volgens Aharouay geven de formerende partijen een signaal af door niet te kiezen voor een staatssecretaris.

De oppositie is kritisch. SP-leider Lilian Marijnissen is niet ontevreden met een aparte minister, maar vraagt zich af waarom er niet ook een speciale minister komt. “We moeten bovendien niet denken dat de problemen met een eigen minister meteen zijn opgelost.”

Het is nog onduidelijk of de aparte minister ook een eigen ministerie krijgt. Zo nee, dan is de vraag bij welk ministerie de bewindspersoon wordt ondergebracht. Aharouay: “De problemen zijn namelijk veelomvattend. Daarom komt er ook een eigen minister voor.”


Uw reactie telt. Juist nu.

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

gravatar

Het is belangrijk dat de eigen (speciale) minister regelmatig functioneringsgesprekken voert met de kabinetsleden en deze gesprekken goed vastlegt. Eventueel notarieel bekrachtigd, zodat een niet-actieve herinnering betrouwbaar kan worden aangevuld.
Kan zoveel problemen voorkomen.
Gewoon doen!

Reageer
gravatar

Als ik in de fout ga, word ik opgesloten in een bajes. Onder anderen Rutte mag echter gewoon door blijven gaan met zijn boevenstreken. Hij kreeg zelfs geen taakstraf. Dat vind ik je reinste vriendjespolitiek.

Reageer