Shutterstock: martinbertrand.fr

Shutterstock: martinbertrand.fr

Rutte zó diep geraakt door 1115 uit huis geplaatste kinderen dat hij er geen woorden voor kan vinden

Demissionair premier Mark Rutte heeft nog altijd niet gereageerd op het mensonterend gegeven dat tussen 2015 en 2020 1115 kinderen van gedupeerden van de toeslagenaffaire uit huis zijn geplaatst door jeugdzorg. Het zwijgen toont aan hoezeer niet alleen de politicus, maar ook de mens Rutte is geraakt door dit afschuwelijke gegeven.

“Hij kan er kennelijk de woorden niet voor vinden”, zeggen mensen bewonderend over het zwijgen van Rutte. “Stil, dat is ’ie er van. Wát een leider.”

“Soms is zwijgen het allerkrachtigste antwoord”, zeggen anderen, eveneens uit diepe diepe eerbied voor Rutte. “Dit ontroert mij. Dit is wat je van een premier wil, dat je voelt dat het bij hem ook wel even binnenkomt.”


Uw reactie telt. Juist nu.

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

gravatar

Het artikel is satirisch. Jouw post is ofwel niet zo snugger ofwel ironisch ofwel sarcastisch. In welk geval: hulde voor de dubbele bodem.

gravatar

En laten we ook al die parlementariers niet vergeten die NIET heel kinderachtig een motie van wantrouwen probeerden binnen te slepen over de hoofden van onschuldige slachtoffers. He, wat zou dat smakeloos zijn geweest.

Reageer
gravatar

★★★★★

Ik had graag op de foto wat traantjes over Ruttes wangen willen zien biggelen. Maar ik weet dat zulks teveel gevraagd is van een man die altoos glimlacht maar met een stenen hart heeft van een bekritiseerde betonfabriek.

Wat onmogelijk is, kunnen de beide auteurs mij niet bieden. Maar ik kan ze ieder een pluim bieden voor hun stukje. Vijf sterren om samen eerlijk te delen.

Reageer
gravatar

Hij geraakt dor de uithuisplaatsing van zoveel kinderen hij is daar ook schuldig aan. Een scop onder zijn ….
Verbieden dat hij weer aan het hoofd van een kabinet komt onnozele clown.

gravatar

Zeg maar het voorbeeld van een moeders ventje. Tot en met verwend. Nooit gesnoept uit de suikerpot en nooit mama’s portemonnee geplunderd. Hij had er in ieder geval nooit een actieve herinner aan.

gravatar

Algemeen bekend dat Rutte een empatisch en gaaf mens is? Plotseling lijken België en Nederland erg ver uit elkaar te liggen.

gravatar

Moderator doe mij een plezier door het verwijderen van berichten van deze Forum-stemmer wiens woorden zelf mij in het keerde keelgat schieten.

gravatar

Donald Trump is door liegen en bedriegen het Witte Huis uitgeplaatst, alhoewel Republikeinen (vergelijkbaar met de VVD) dat met verbaal en fysiek geweld hebben proberen te verhinderen.

gravatar

Begrijpelijk dat Rutte niet reageert, want hij kan alleen leugens en grappen uiten, beide ongepast in dit geval (en in diverse andere gevallen).

Reageer